Ukraina staigiai keičia strategiją. „Tai dabar svarbiausia“  ()

Svarbiau sunaikinti Rusijos oro gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl F-16 Ukrainos ginkluotosios pajėgos keičia savo ateities strategiją fronte, sutelkdamos dėmesį į Rusijos oro gynybos naikinimą.

Taip teigia „Bild“ karo apžvalgininkas Julianas Röpcke, komentuodamas naujausius vaizdo įrašus, kai Ukraina sunaikino Rusijos oro gynybos sistemą „Buk-M2“ ir radijo relinių ryšių kompleksą „R-416GM Granit-M“. Anksčiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat atakavo keletą S-300 ir S-400 sistemų, įskaitant Krymą ir Rusijos pasienio regionus.

„Pasak Röpcke, beveik kasdieninės Rusijos oro gynybos atakos – nauja Ukrainos strategijos dalis, skirta F-16 naikintuvų atvykimui į frontą rudenį ar žiemą. Dabar Kyjivui svarbiau sunaikinti Rusijos oro gynybą nei išlaikyti mažus kaimelius Donbase. Jei Ukraina įgis pranašumą ore, jie bus išlaisvinti“, – rašoma leidinyje.

Kaip „Bild“ sakė buvęs Vokietijos gynybos ministerijos operatyvinio štabo vadovas Nico Lange, Ukraina kruopščiai ir sistemingai ruošiasi panaudoti savo Su-24 su britų ir prancūzų sparnuotosiomis raketomis, taip pat F-16. Tam ji rengia sabotažą ir specialiąsias operacijas, taip pat tiksliaisiais ginklais naikina Rusijos radarus, oro stebėjimo sistemas ir oro gynybą.

 

Kartu Röpcke atkreipia dėmesį į naujosios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strategijos trūkumus.

„Pirma, Rusija turi šimtus oro gynybos sistemų. Antra, vis dar nėra galutinės F-16 įvedimo į mūšį datos.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(4)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: