„Situacija gerėja. Dabar jau 5:1.“ Rusai to nesitikėjo  ()

Okupantų artilerijos pranašumas prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas labai sumažėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Metų pradžioje Rusijos artilerijos pranašumas buvo 7:1, o dabar sumažėjo iki 5:1. Ukrainos situacija gerėja, rašo „The Washington Post“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugnies galia gerėjo nuo tada, kai JAV šį pavasarį atnaujino karinę pagalbą Ukrainai. Tačiau to vis dar nepakanka, kad būtų galima greitai sustabdyti okupantų veržimąsi į rytų Ukrainą.

Anot „The Washington Post“, okupantai vis dar veržiasi palei fronto liniją ir greičiausiai tai tęs visą vasarą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra gynybinėje Donecko srityje, o tai leidžia Kremliaus pajėgoms padaryti didelių nuostolių per Ukrainos karių rotaciją ir priartina juos prie svarbiausių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tiekimo kelių.

Pastebima, kad Ukrainos kariuomenė ėmėsi strategijos „lenk, bet nesulaužyk“, siekdama laimėti laiko, kol gynybos pajėgos galės pristatyti daugiau vakarietiškų ginklų ir amunicijos į frontą. Tam tikrose vietovėse atsitraukusios Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėjo kautis iš labiau apsaugotų pozicijų.

 

„Jau matome rezultatus. Metų pradžioje Rusijos artilerijos pranašumas buvo 7:1, o dabar jis sumažėjo iki 5:1“, – sakė Ukrainos gynybos viceministras generolas leitenantas Ivanas Havriliukas.

Pasak jo, norint neutralizuoti Rusijos aviaciją, Ukraina turi turėti mažiausiai 130 naikintuvų F-16, kurių jis tikisi šių metų pabaigoje ir kitų pradžioje. Tai leis ukrainiečiams įgyti pranašumą oro erdvėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(7)
(130)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: