Tai įvyko netikėtai. 1 500 000 000. Kas laukia Ukrainos  ()

JAV viceprezidentė Kamala Harris per susitikimą su Ukrainos Prezidentu Volodymyru Zelenskiu per Taikos viršūnių susitikimą Šveicarijoje paskelbė apie daugiau kaip 1,5 mlrd. dolerių naują paramą Ukrainos energetikos sektoriui ir humanitariniams poreikiams.



© MSC/Kuhlmann (CC BY 3.0 DE) | https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Vice_President_Kamala_D._Harris_at_the_59th_MSC,_Munich,_2023-02-18.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-16 Tai įvyko netikėtai. 1 500 000 000. Kas laukia Ukrainos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiomis lėšomis, kurios bus skiriamos per Jungtinių Valstijų tarptautinės plėtros agentūrą (USAID) ir Valstybės departamentą, siekiama paremti Ukrainos žmones vykstant karui su Rusija, sakoma Baltųjų rūmų pranešime spaudai.

Į pagalbos paketą įeina 500 mln. dolerių naujas finansavimas paramai energetikos srityje ir 324 mln. dolerių anksčiau paskelbtų lėšų perskirstymas, siekiant patenkinti neatidėliotinus Ukrainos energetikos poreikius.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Kelioniniai šaldytuvai-šaldikliai, pjūklai, beprotiškai pigūs garso stiprintuvai ir robotai siurbliai (Video)
2028

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

2) „VIOLEWORKS“ - 2000W galios akumuliatorinis pjūklas be baterijų

3) „Darmoshark M3“ - kompiuterinė pelė

4) „Liectroux L200“ - dulkių siurblys, 2in1 plovimas ir siurbimas

5) „Sunbuck AV-660BT“ - 2000W garso stiprintuvas

6) „AGSIVO“ - belaidė uodų lempa-gaudyklė

Išsamiau

„Šis finansavimas padės suremontuoti per karą pažeistą energetikos infrastruktūrą, plėsti energijos gamybą, skatinti privataus sektoriaus investicijas ir apsaugoti infrastruktūrą“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

Be to, parama bus skirta „paramai maistu, sveikatos priežiūros paslaugoms, pastogei ir vandens, sanitarijos ir higienos paslaugoms milijonams pažeidžiamų ukrainiečių šalyje ir regione“. Pagalba taip pat apima paramą visapusiškoms apsaugos priemonėms, pavyzdžiui, atvejų valdymui ir psichosocialinei paramai, taip pat paramą žemės ūkiui ir paramą pragyvenimui, kad šeimos galėtų atkurti pajamas ir patenkinti savo pagrindinius poreikius.

 

Be to, viceprezidentė K. Harris pranešė, kad Valstybės departamentas, bendradarbiaudamas su Kongresu, planuoja skirti papildomus 300 mln. dolerių Ukrainos civiliniam saugumui remti, aprūpindamas Ukrainos pasieniečius ir teisėsaugos pareigūnus gyvybiškai svarbia įranga. Šios lėšos yra didesnio užsienio pagalbos paketo, kurį inicijavo JAV prezidentas Joe Bidenas, dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: