„Ši taktika yra paimta tiesiai iš Hitlerio.“ Kraupi žinia  (3)

Rusijos bombos yra naudojamos tik prieš civilius, sako Ukrainos prezidentas.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Boevaya mashina (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:KAB-500S-E_Armia_2018_2.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Rusiją taikant kiliminio bombardavimo taktiką, primenančią Adolfo Hitlerio taktiką, taikytą Antrojo pasaulinio karo metu.

Zelenskio teigimu, Rusija kiekvieną mėnesį panaudoja tūkstančius valdomų aviacinių bombų (KAB), pirmiausia nukreiptų į civilius gyventojus ir infrastruktūrą.

„Rusija sunaudoja 3 200–3 500 KAB per mėnesį. Tai yra valdomos aviacinės bombos. Ir tai mums yra didelė problema. KAB, kurias jie naudoja tik civiliams gyventojams, civilinei infrastruktūrai“, – interviu Italijos televizijos kanalui „SKY TG24“ teigė Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pabrėžė, kad Rusijos teiginiai apie smogimą kariniams taikiniams yra klaidingi, nes tikrasis šių sprogdinimų tikslas yra sukelti baimę ir priversti žmones bėgti iš savo namų, leidžiant Rusijos pajėgoms užimti apleistus kaimus ir miestus. Zelenskis tiesiogiai palygino okupantų veiksmus su Hitlerio taktika, sakydamas:

[EU+Kuponas+Dovanos] Fantastiškas el. dviratis vos už 749€ - tik pirmiems 5 pirkėjams! Modernaus dizaino, galingas, sukimo momento jutiklis ir apžvalgininkų pagyros („DYU T1“, Video)
1815 4

Ypatinga kaina technologijos.lt skaitytojams

Tik pirmiems 5 pirkėjams

Papildomos dovanos

Greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Aukščiausios klasės produktas

Išsamiau

„Kaip ir Hitlerio taktika, tas pats kiliminis sprogdinimas. Viskas yra taip pat, žinote, kaip ta pati metodika.“

Nepaisant nenumaldomo bombardavimo, Zelenskis išreiškė pasididžiavimą Ukrainos kariuomenės narsa ir gebėjimu atlaikyti spaudimą. Jis pabrėžė Rusijos prezidento Vladimiro Putino operacijos dėl Charkivo miesto užgrobimo nesėkmę, o Ukrainos pajėgoms dėkojo, kad jos stabilizavo padėtį nelaimių akivaizdoje.

 

Zelenskis taip pat nagrinėjo galimo ginklų pervežimo iš Kinijos į Rusiją klausimą. Nors Kinija pažadėjo netiekti Rusijai ginklų, Zelenskis išreiškė tikėjimą, kad svarbu pasitikėti tautos lyderio žodžiu. Tačiau jis pripažino, kad jei Kinija prisijungtų prie Šiaurės Korėjos tiekdama ginklus Rusijai, tai būtų visai kita istorija ir tragedija.

Ukrainos prezidentas aiškiai atskyrė JAV ir kitų šalių teikiamą karinę pagalbą Ukrainai nuo Irano bei Šiaurės Korėjos Rusijai tiekiamų ginklų.

„Ukrainoje dislokuotos „Patriot“ raketų sistemos atlieka gynybinį tikslą – apsaugo Ukrainos civilius gyventojus ir infrastruktūrą nuo Rusijos atakų. Kita vertus, Irano ir Šiaurės Korėjos Rusijai tiekiami ginklai naudojami Ukrainos civiliams tiesiogiai atakuoti ir žudyti. Iranas ir Šiaurės Korėja suteikia jiems ginklų. Ginklų, su kuriais jie atkeliavo į mūsų namus. Ir kuriais jie žudo mūsų civilius“, – pareiškė Zelenskis.

 

Zelenskis išreiškė tvirtą norą, kad Kinija neprisijungtų prie šalių, tiekiančių ginklus Rusijai, gretų, ir pareiškė: „Labai nenorėčiau, kad Kinija prisijungtų prie mūsų. Ir aš norėčiau tikėti, kad... jie to nepadarys.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(8)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: