„200 kg + 200 kg sprogmenų.“ Tai aplenkė viską, kas buvo iki šiol (Video)  ()

Čerkasuose buvo sukurtas daugiafunkcis antžeminis dronas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai aplenkė viską, kas buvo iki šiol. Kare debiutavo neįtikėtina Ukrainos ginkluotė. Čerkasuose pradėti kariuomenei skirtų vikšrinių antžeminių dronų gamyba.

Meistrai leidiniui „Suspilne“ pasakojo, kad jų bepiločiai antžeminiai dronai gali užminuoti teritoriją, pristatyti atsargas ir evakuoti sužeistuosius.

Pagrindiniais antžeminių dronų surinkimo brėžiniais pasidalino partneriai. Likusias detales, skirtas papildomam funkcionalumui, sukūrė patys inžinieriai.

Teigiama, kad valdymo nuotolis siekia iki 2 kilometrų. Baterijos užtenka iki 8 valandų, bet iki 4 valandų esant maksimaliai apkrovai. Didžiausias greitis yra 10 km/val.

„Antžeminio drono svoris siekia iki 200 kilogramų, o gabenamas krovinys tiek pat – 200 kg. Bet prikabinus priekabą galima gabenti dar papildomus 200 kg“, – sako meistrai.

 

Vieną tokį antžeminį droną inžinieriai gali surinkti greičiau nei per savaitę.

„Atsižvelgiant į darbo užmokestį, nuomą, mokesčius ir detales, darbai kainuos nuo 4 500 iki 6 000 dolerių“, – sakė gamybos vadovas Vasylis Savisko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(2)
(67)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: