Prarado dešimtis naikintuvų Su-34. „Tai nepakeičiami rusų nuostoliai.“ Kas nutiko (Video)  ()

Birželio 17 d. paskelbta, kad Rusijos oro pajėgos gavo naują naikintuvų-bombonešių Su-34 partiją. Tačiau tos siuntos nepakanka pastarųjų mėnesių nuostoliams kompensuoti.



© Yevgeny Lebedev (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:RF-93823_(aircraft)#/media/File:Sukhoi_Su-34_(RF-93823)_at_night.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai Su-34 yra vienas svarbiausių lėktuvų. Šie naikintuvai-bombonešiai dažnai naudojami ir sklendžiančioms bombos mėtyti ant Ukrainos miestų ir šalies gynėjų pozicijų. Be to, Su-34 vykdo ir naikintuvams priskiriamas užduotis, yra gana universalus, greitas ir naudojamas išties gausiai. Todėl nenuostabu, kad ukrainiečiams Su-34 yra vienas svarbiausių taikinių danguje.

Neseniai paskelbta, kad Rusijos pajėgos gavo naujų Su-34 partiją. Neatskleidžiama, kiek orlaivių buvo pristatyta, bet panašu, kad vos du. Balandį Rusijos oro pajėgos irgi buvo gavusios du Su-34. Tai reiškia, kad Rusija per pirmąjį šių metų pusmetį sustiprino savo arsenalą keturiais Su-34. Tai, beje, nebūtų mažai, jei ne karas Ukrainoje.

 
[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, lietuvių rekomenduojami LiFePO4 akumuliatoriai, suktukai, šlifuokliai ir kt. (Video)
2206 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW04A“ - pripučia SUP irklentė

2) „LANPWR“ - 12V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

3) „Drillpro“ - 20V suktukas, su dviem baterijomis, įkrovikliu

4) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis su 2 baterijomis

5) „INSE 6“ - belaidis dulkių siurblys

6) „Bakeey“ - 30000mAh išorinė baterija, įkraunama ir nuo saulės

Išsamiau

 

Gegužės pabaigoje karo analitikas Oleksandras Kovalenko suskaičiavo, kad nuo karo pradžios iki 2023-iųjų gruodžio rusai prarado bent 25 vnt. Su-34. Dabar šie nuostoliai tikrai yra didesni. Gali būti, kad tikrasis skaičius siekia iki 50 Su-34. Neseniai Ukrainos dronai atakavo Morozovsko aerodromą, kur buvo nemažai Su-34. Nors neįmanoma patikrinti žalos, bent du lėktuvai buvo angare, į kurį pataikė dronas. Ne visi sunaikinti lėktuvai buvo užfiksuoti, ne visų jų nuotraukos pasiekė internetą ar kitus viešuosius šaltinius. Dabartinė Su-34 gamyba niekaip nepadengia nuostolių.

 

 

Su-34 gaminami nuo 2006 metų, bet ši data yra apgaulinga, nes iš pradžių gamyba buvo eksperimentinė, kurti prototipai. Į tarnybą Su-34 priimtas tik 2014 metais. Manoma, kad iki dabar Rusija tikriausiai pagamino apie 160 tokių lėktuvų. Rusija yra vienintelė Su-34 naudotoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(94)
(4)
(90)

Komentarai ()