„Bus nutraukiama visa parama Ukrainai.“ Šokiruojanti žinia. Ką padarė Zelenskis  ()

D. Trumpas grasina nedelsiant nutraukti pagalbą Ukrainai, jei bus perrinktas, o Vakarų sąjungininkai skuba užsitikrinti ilgalaikės pagalbos garantijas, baimindamiesi politikos pasikeitimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-17 „Bus nutraukiama visa parama Ukrainai.“ Šokiruojanti žinia. Ką padarė Zelenskis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, numanomas respublikonų kandidatas artėjančiuose rinkimuose, birželio 15 d. Detroite vykusiame kampanijos mitinge, kaip rašo „Politico“, pasmerkė JAV paramos Ukrainai mastą. D. Trumpas kritikavo Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, vadindamas jį „didžiausiu visų laikų pardavėju“ už tai, kad nuo Maskvos invazijos 2022 m. jis užsitikrino didelę Amerikos pagalbą ginantis nuo Rusijos agresijos.

„Jis tik prieš keturias dienas išvyko su 60 mlrd. dolerių, grįžta namo ir paskelbia, kad jam reikia dar 60 mlrd. dolerių. Tai niekada nesibaigia“, – teigė D. Trumpas, turėdamas omenyje neseniai Kongreso ir J. Bideno administracijos patvirtintą JAV pagalbą Ukrainai.

D. Trumpas pažadėjo imtis skubių veiksmų ir pareiškė: „Aš tai sutvarkysiu prieš užimdamas Baltuosius rūmus kaip išrinktasis prezidentas.“

Ukrainos Vakarų sąjungininkės stengėsi užtikrinti ilgalaikę pagalbą Kijevui, baimindamosi, kad galimas D. Trumpo perrinkimas gali sumažinti JAV paramą Ukrainai. Praėjusią savaitę J. Bideno administracija pratęsė ilgalaikes saugumo garantijas Ukrainai, po to, kai balandžio mėnesį kongresas patvirtino daugiau kaip 60 mlrd. dolerių paramą.

 

NATO šalys taip pat pasistūmėjo į priekį, įgyvendindamos planą, pagal kurį aljansas iš JAV perims karinės pagalbos Ukrainai koordinavimą. Šis pokytis plačiai vertinamas kaip siekis apsaugoti Ukrainos gynybą nuo galimų Amerikos politikos pokyčių, kuriuos gali lemti naujoji administracija.

Atskirai JAV viceprezidentė Kamala Harris per dviejų dienų taikos aukščiausiojo lygio susitikimą Šveicarijoje paskelbė apie 1,5 mlrd. dolerių pagalbos Ukrainai paketą, kuriame daugiausia dėmesio skiriama energetikos sektoriui ir humanitarinei pagalbai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(3)
(10)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: