„Tai labai didelį nerimą keliantis signalas.“ Ukraina pradeda masinius smūgius  ()

Labai mobilūs ir slapti.


Asociatyvus pav.
Asociatyvus pav.
© HUNGQUACH679PNG (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/illustrations/drone-maverick-may-fly-war-sky-6785196/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė išmoko naikinti rusų žvalgybinius bepiločius orlaivius naudodama modifikuotus bepiločius FPV dronus.

„Ukrainiečiai pradėjo dažnai numušinėti mūsų „sparnus“. Tai labai didelį nerimą keliantis signalas. Nuo tokių veiksmų žmonės nežūsta, bet pasekmės gali būti rimtesnės nei nuo dešimčių „Abrams" pristatymo“, – savo „Telegram“ kanale parašė Rusijos karo korespondentas Aleksandras Charčenka.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Kelioniniai šaldytuvai-šaldikliai, pjūklai, beprotiškai pigūs garso stiprintuvai ir robotai siurbliai (Video)
2180

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

2) „VIOLEWORKS“ - 2000W galios akumuliatorinis pjūklas be baterijų

3) „Darmoshark M3“ - kompiuterinė pelė

4) „Liectroux L200“ - dulkių siurblys, 2in1 plovimas ir siurbimas

5) „Sunbuck AV-660BT“ - 2000W garso stiprintuvas

6) „AGSIVO“ - belaidė uodų lempa-gaudyklė

Išsamiau

Pasak jo, tai gali rusus nublokšti laiku atgal, nes Rusijos armija kariaus „dvimatėje“ o ukrainiečiai „trimatėje“ erdvėje. Ukrainos kariuomenei taip pat padeda tai, kad FPV dronai yra pigesni už žvalgybinius ir jais galima pakeisti kitus ginklus.

Jis sakė, kad FPV dronai gali pasiekti iki 500 km/val. greitį, o tai kelia pavojų priešo bepiločiams orlaiviams. Karo korespondentas taip pat skundėsi, kad Ukraina planuoja numušti priešo atakos sraigtasparnius, kai jie skris arti fronto linijos.

 

Dar vienas bepiločių orlaivių privalumas – jų mobilumas ir slaptumas. Jiems nereikia daug sveriančių transporto priemonių, kurių šiandienos sąlygomis neįmanoma paslėpti. Du žmonės ant motociklų jau yra oro gynybos priemonė, kurią labai sunku aptikti“, – aiškino jis.

Anot A. Charčenkos, pavojingiausia, kad ukrainiečiai įdiegė priešo bepiločių orlaivių aptikimo ir numušimo sistemą. Tuo pat metu patys rusai savo „sparnų“ neturi kuo apsaugoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(198)
(5)
(193)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()