„Rusai jau bandė 18 kartų.“ Prarasta dešimtys artilerijos sistemų. Netikėti įvykiai fronte  ()

Frontuose daužomos artilerijos sistemos ir šarvuotoji technika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos toliau taikosi į Charkivo sritį ir rengia Ukrainos karinių pozicijų ir gyvenviečių puolimus, rašoma Generalinio štabo kasdien atnaujinamoje informacijoje.

Dėl nesėkmingų atakų Charkive ir Lymane Rusijos pajėgos patyrė didelių nuostolių.

Birželio 16 d. Rusijos pajėgos kelis kartus nesėkmingai bandė pulti gynybos pajėgų dalinius netoli Vovčansko Charkivo fronte, kurį jos atidarė gegužės 10 d.

Jos taip pat bandė šturmuoti ukrainiečių pozicijas Lymano fronte, tačiau nesėkmingai. Ukrainos kariuomenės duomenimis, per parą šiame fronte priešas neteko daugiau kaip 180 karių, vienos šarvuotos kovos mašinos, dviejų artilerijos sistemų ir keturių transporto priemonių.

Iš viso per parą okupantai Ukrainoje neteko 1 160 karių, šešių šarvuotų kovos mašinų, 58 artilerijos sistemų ir vienos daugkartinių raketų paleidimo sistemos.

 

Kituose frontuose, Ukrainos pajėgų teigimu, padėtis išlieka įtempta, bet kontroliuojama.

Rusai taip pat 18 kartų bandė pralaužti ukrainiečių gynybines linijas prie Novooleksandrivkos, Jevhenivkos, Sokolo ir Umanės gyvenviečių Pokrovsko fronte, tęsiasi devyni susirėmimai, praneša Generalinis štabas. Ukrainos kariai imasi priemonių, kad stabilizuotų frontą ir neleistų rusams žengti gilyn į Ukrainos teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(3)
(45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: