Kovojo už Ukrainą. Dabar už tai gresia ilgi metai kalėjimo  ()

Neidhartas savo noru pasidavė policijai birželio 14 d., siekdamas atkreipti papildomą dėmesį į Ukrainą per Taikos viršūnių susitikimą Šveicarijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šveicarijos savanoriui, kuris dvejus metus kovojo už Ukrainą, gimtojoje šalyje gresia kalėjimas. Jona Neidhartas buvo suimtas Berne.

Apie tai pranešė Šveicarijos leidinys „Blick“.

Pranešama, kad Neidhartas savo noru pasidavė Šveicarijos policijai birželio 14 d., siekdamas atkreipti papildomą dėmesį į Ukrainą per Taikos viršūnių susitikimą Šveicarijoje.

Po beveik 9 valandų suėmimo Neidhartas buvo paleistas ir jam buvo uždrausta išvykti iš Šveicarijos.

Pagal Šveicarijos įstatymus už tarnavimą užsienio kariuomenėje jam gresia iki trejų metų kalėjimo.

„Nekantriai laukiu savo arešto. Aš laikausi savo sprendimo kovoti už Ukrainą, taigi ir už demokratiją“, – arešto išvakarėse sakė Neidhartas.

Savanoris iš Šveicarijos mano, kad Ukrainai turėtų būti suteikta galimybė laimėti mūšio lauke.

„Ši konferencija – pokštas. Jei tikrai norite padėti Ukrainai, turite suteikti jai galimybę kariniu būdu nugalėti rusus. Pirmiausia reikia palaužti rusus prieš su jais derantis, o ne atvirkščiai“, – sako jis.

 

Neidhartas gimė Ciuriche, mokėsi Berne ir prieš karą norėjo tapti mokytoju, prasidėjus plataus masto Rusijos ir Ukrainos karui, negalėjo likti nuošalyje. Jis negali suprasti, kad Šveicarija atsisako teikti šaliai karinę paramą.

„Jei žmonės čia pamatytų siaubą, nuo kurio Ukrainoje kasdien turi kentėti vaikai, šeimos ir visi nekalti žmonės, jie galvotų kitaip“, – sako savanoris.

Šveicarija laikosi savo principinės neutralios pozicijos plataus masto Rusijos ir Ukrainos karo klausimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(7)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: