„Apie tai jie svajojo dar nuo imperijos laikų.“ Žlunga didžiausios Rusijos viltys  ()

Karas Ukrainoje sužlugdė Rusijos planus.


Apgadintas trečdalis Rusijos karo laivų Juodojoje jūroje
Apgadintas trečdalis Rusijos karo laivų Juodojoje jūroje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licensija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=705967235049691&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl vykstančio karo Ukrainoje buvo apgadintas trečdalis Rusijos karo laivų Juodojoje jūroje ir nutrauktas jos gebėjimas rotuoti karines jūrų pajėgas per Turkijos sąsiaurius, o tai susilpnino Kremliaus galią Viduržemio jūros regione, kuriame jis kadaise dominavo, praneša „Euromaidan Press“.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizija atkurti Rusijos, kaip pasaulinės galybės, teisėtą vietą ilgą laiką buvo grindžiama dominavimu Juodojoje jūroje ir galios projektavimu Viduržemio jūroje ir Artimuosiuose Rytuose. Metus iki Rusijos invazijos į Ukrainą V. Putinui iš esmės pavyko pasiekti šį tikslą.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Fantastiškų kainų USB atmintukai, belaidžiai HDMI siųstuvai-imtuvai, „Xiaomi“ mini el. suktuko rinkiniai ir kt. (Video)
2315 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VIOLEWORKS“ - 1500W galios akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

2) „EDUP EH-WD9906“ - 1080P/60Hz belaidis HDMI siųstuvas-imtuvas

3) „Lenovo Thinkplus MU233“ - USB atmintukas (32-512GB)

4) „Xiaomi AtuMan DUKA E2“ - mini el. suktuko rinkinys

5) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

Išsamiau

V. Putinui pavyko sukurti tvirtą Rusijos poziciją Viduržemio jūroje – seniai puoselėta svajonė, siekianti imperijos laikus – nes Rusija sustiprino savo kontrolę Juodojoje jūroje ir galėjo savo nuožiūra perkelti turtą iš vieno regiono į kitą, rašo „Euromaidan Press“.

Dėl to Juodoji ir Viduržemio jūros regionai susijungė į vieną geopolitinę erdvę, kurioje saugumo dinamika vis labiau persipina.

Tačiau karas Ukrainoje susilpnino Rusijos gebėjimą projektuoti galią ir, atrodo, iš naujo apibrėš jos vaidmenį Juodojoje ir Viduržemio jūrose. Ir nors Kremlius iki šiol iš esmės išlaikė savo vaidmenį regioninėje politikoje ir ryšius su Artimųjų Rytų lyderiais, kuriuos jis laiko savo didvalstybės statuso išraiška, įsisenėjęs konfliktas Ukrainoje kartu su karu Gazos Ruože gali galutinai pakeisti Rusijos geopolitinę tapatybę regione.

 

Jei Ukrainoje nebus pasiekta visiška pergalė, Rusijos įtaka Juodojoje jūroje, Viduržemio jūros regione ir Artimuosiuose Rytuose laikui bėgant tikriausiai sumažės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()