Viskas. Krynkai sunaikinti  ()

Neliko praktiškai nei vieno nesugriauto pastato.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=812537034392710&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krynkai Chersono srities dešiniajame Dniepro krante galėjo tapti atspirties tašku naujam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomajam puolimui, tačiau vakarietiškos ginkluotės trūkumas tai sustabdė.

Apie tai „The Times“ sakė 38-osios jūrų pėstininkų brigados vado pavaduotojas majoras Serhijus Pedenko ir pridūrė, kad jūrų pėstininkai jau devintą mėnesį iš eilės gina beveik sunaikintą gyvenvietę.

Pedenko nurodė, kad vadovybė nusprendė neatiduoti tos fronto dalies, kurioje vienu metu yra daug Rusijos armijos karinių junginių. Jūrų pėstininkams nepaprastai sunku atlikti savo misiją: jie yra bombarduojami granatomis iš dronų, lėktuvai prideda sklandančių bombų, o tada įsibrovėliai bando atakuoti. Kiekvieną kartą, kai jiems nepavyksta, jie stebisi, kaip Ukrainos gynėjai sugeba išsilaikyti.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, 4K vaizdo registratoriai, išmanieji elektros jungikliai, ant kaklo pakabinami mini ventiliatoriai, automobilio diagnostikos įrenginiai ir kt.
2131 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW03B“ - pripučia SUP irklentė

2) „iMars X22“ - automobilinis 4K vaizdo registratorius

3) „RMDZT-1PNL“ - išmanusis elektros jungiklis

4) Ant kaklo pakabinamas mini ventiliatorius

5) „LANPWR“ - 12V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

6) „Konnwei KW906“ - automobilio diagnostikos įrenginys

Išsamiau

Paruošti tokiai kovai neįmanoma. 27 metų kariškis britų leidiniui sakė, kad jis ir jo pavaldiniai buvo apmokyti vadovaujant Karališkiesiems jūrų pėstininkams Portsmute, tačiau niekas negalėjo jų paruošti tokiai sunkiai kovai Krynkuose.

„Čia jums ne Normandija, čia tikras Galipolis“, – pabrėžė Pedenko.

Karininkas situaciją Krynkuose palygino su 1915 m. Dardanelų operacija, kai Antantė prarado 220 tūkst. iš 500 tūkst. armijos, šturmuodama Galipolio pusiasalį.

 

Krynkuose iki rusų invazijos gyveno šimtai žmonių – dabar nebėra nė vieno, kaime praktiškai nėra nė vieno nesugriauto pastato. Prieš prasidedant ilgai lauktos vakarietiškos ginkluotės pristatymui į frontą, pasak Pedenko, jūrų pėstininkus per dieną atakavo apie 80 dronų, dabar šis skaičius sumažėjo iki keturių.

38-osios jūrų pėstininkų brigados vado pavaduotojas teigė, kad iš pozicijų jie evakuojasi tik patyrus kritinius sužalojimus. Kad laivas su sužeistaisiais galėtų kirsti upę, reikia laukti rūko ir lietaus, kuris trukdytų priešo dronams. Brigados gydytojai turėjo išmokti amputuoti, kad sužeistieji turėtų galimybę išgyventi iki evakuacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(148)
(5)
(143)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: