„Jei pavyks, tai reikš karo pabaigą.“ Įsiveržimas su F-16. Pats svarbiausias karo mūšis  ()

Analitikai mano, kad Ukraina ruošia dirvą būsimiems antskrydžiams po naikintuvų F-16 atvykimo. Visų pirma, ruošiamasi puolimui okupuotame Kryme.


F-16
F-16
© Cp9asngf, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lockheed_F-16C_USAF_92-3894_PACAF_F-16_Demo_Team_RJNK.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų ekspertai mano, kad jei Ukraina laimės karą su Rusija, tai tik laikinai okupuotame Kryme. Apie tai rašo „Business Insider“.

Hagos strateginių studijų centras mano, kad Ukraina, gavusi vakarietiškus naikintuvus F-16, ruošia pagrindą būsimiems oro antskrydžiams. Tai liudija Ukrainos smūgiai okupuotam Krymui, ypač Rusijos pajėgų antžeminėms oro gynybos sistemoms.

[Mažiausia kaina istorijoje] Tik 11,99€ už nuostabių galimybių išmaniąją vaizdo stebėjimo kamerą: 1080P, spalvotas naktinis filmavimas, judesio davikliai, signalizacija, APP ir kt.
2384 8

Mažiausia kaina istorijoje

Galioja tik pirmiems 100 vnt.

Fantastiškai geras funkcionalumas

Išsamiau

„Krymas yra pažeidžiamas. Rusai turi gana ribotas manevravimo galimybes pusiasalyje. Putinas turi daug ką prarasti tiek politiškai, tiek kariškai. Todėl, jei ribotas naikintuvų skaičius gali turėti realų poveikį, tai tik čia“, – sakė Centro analitikas Frederikas Mertensas.

Tačiau analitikai savo ruožtu įsitikinę, kad Rusija negali sau leisti prarasti Krymo.

 

„Tai suteikia Ukrainai galimybę panaudoti grėsmę Krymui kaip derybinį elementą būsimose derybose“, – sakė Strateginių ir tarptautinių studijų centro Europos, Rusijos ir Eurazijos programos tyrėja Maria Snehova.

Kita Europos politikos analizės centro ekspertė Elina Beketova mano, kad jei Ukrainai pavyks atgauti Krymą ir atgauti kontrolę Juodojoje jūroje, tai reikš karo pabaigą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(114)
(4)
(110)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()