13 metų amžiaus. Įkalinimas iki gyvos galvos. FSB Ukrainoje pradėjo šokiruojančią operaciją  ()

Už ardomąją veiklą gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=812229304423483&set=pcb.812229361090144

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos specialiosios tarnybos vilioja Ukrainos paauglius padegti karinius automobilius.

Ukrainos nacionalinė policija pranešė, kad nuo 2024 metų pradžios Rusijos specialiosios tarnybos socialiniuose tinkluose aktyviai verbuoja net 13 metų sulaukusius ukrainiečių paauglius, kad jie užsiimtų ardomąja veikla ir destabilizuotų situaciją Ukrainoje.

Rusijos ardomosios kampanijos apima Ukrainos vietinių gyventojų verbavimą dezinformacijai, teroristiniams išpuoliams arba Rusijos raketų smūgiams nukreipti. Tačiau vaikų verbavimo atvejai anksčiau buvo negirdėti.

„Rusijos Federacijos specialiųjų tarnybų darbuotojai žada paaugliams dosnų piniginį atlygį už padegimą“, sakė Nacionalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Vadimas Dziubinskis.

[EU+Kuponai] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
1739

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Ypatingai žema kaina

Specialūs kuponai

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Policijos duomenimis, kriminalistai Odesoje surado du 13 ir 16 metų berniukus, kurie padegė dvi kariškių transporto priemones. Paaugliai buvo sulaikyti kartu su dviem draugais, 16 ir 18 metų, bandant padegti kitą automobilį.

Policijos tyrėjai medžiagą perdavė Ukrainos saugumo tarnybai (SBU), kuri, remdamasi teisėsaugos surinktais įkalčiais, informavo sulaikytuosius įtariamuosius dėl sabotažo vykdymo karo padėties metu.

 

Jauniausias 13 metų berniukas buvo paleistas už tėvų užstatą, o kitiems teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą be teisės paleisti už užstatą. Jiems gresia iki 15 metų kalėjimo. Operatyvininkai taip pat sulaikė dar du 17 ir 18 metų jaunuolius dėl panašaus nusikaltimo ir jiems pranešė apie įtarimą. Ukrainos karinių transporto priemonių padegimai užfiksuoti ir Kyjive bei Dniepro mieste, atliekami skubūs tyrimo veiksmai ir ikiteisminiai tyrimai.

„Raginame tėvus skirti daugiau dėmesio savo vaikams, taip pat įspėti juos apie priešo klastingumą ir teisinę atsakomybę už sabotažo vykdymą: iki 15 metų kalėjimo arba įkalinimo iki gyvos galvos“, – kreipėsi į tėvus V. Dziubinskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(17)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()