Kremlius daro viską, kas įmanoma, kad tai nuslėptų. Kas apie tai žinoma  ()

Iš 100 liko lygiai 50 proc.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=812799154366498&set=pcb.812799184366495

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantas Antonas Andrejevas kovojo Rusijos ginkluotųjų pajėgų 1009-ojo pulko 5-ojoje kuopoje, kuri vykdo puolimo mūšius Charkivo srities šiaurėje. Anot jo, kuopa pateko į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymą Vovčansko srityje, kuopos vadas juos išsiuntė šturmuoti ukrainiečių pozicijas vidury baltos dienos. Taip okupantai tampa lengvu grobiu tiek dronams, tiek artilerijai, skelbia „The Guardian“.

Gegužės 9 d. Putino armija pradėjo savo naują puolimą prieš Charkivo sritį. Priešas sparčiai veržėsi į priekį, tačiau Kyjivui pavyko stabilizuoti fronto liniją.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Planšetės, monstriniai 250W įkrovikliai, kampiniai šlifuokliai, mobilūs šaldytuvai, siurbliai ir kt. (Video)
2589 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-25/2024-07-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Alldocube iPlay 50 Mini Pro“ planšetė - tobulas kainos ir kokybės santykis

2) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis, pasirenkamas baterijų skaičius

3) „Blitzwolf BW-S26“ - 250W galios 8-nių jungčių įkroviklis

4) „VIOLEWORKS“ - 2000W galios akumuliatorinis pjūklas be baterijų

5) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

6) „Blitzwolf 868H“ - 160W galios 5-ių jungčių įkroviklis, su belaidžiu įkrovimu

7) „INSE I5“ - 600W laidinis siurblys

Išsamiau

Pasak Andrejevo, pačią pirmąją mūšio dėl Vovčansko naktį įsibrovėlių gretose iš 100 liko lygiai 50 proc.

O Putinas ir toliau tvirtina, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai Charkivo kryptimi yra daug mažesni nei Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai. Kartu Kremlius daro viską, kas įmanoma, kad interviu ir vaizdo žinutės iš tokių žmonių kaip Andrejevas nepatektų Rusijoje į internetą.

2023 m., likvidavus Prigožiną, Kremlius ėmėsi tinklaraštininkų, kurie kritikavo ir Rusijos gynybos ministeriją, ir patį Putiną. Tačiau sunku nuslėpti visus įrašus socialiniuose tinkluose, kur artimieji ieško rusų, kuriuos V. Putinas gegužės 9 dieną išsiuntė į Charkivą. Tokių pranešimų kasdien vis daugiau, o tai reiškia, kad galima spręsti, kokius nuostolius Putino armija patyrė Charkivo srityje per mėnesį.

 

Vienas iš rusų apie savo brolį nieko negirdėjo nuo gegužės 12 d., kai buvo išsiųstas Charkivo kryptimi. Ir tokių atvejų yra daug.

Tačiau, net nepaisant tokių didelių nuostolių, Rusijos Federacijos visuomenė pasisako už karo tęsimą. Dėl visko kalta Rusijos propaganda. Neseniai socialinis centras „Levada“paskelbė apklausos rezultatus. Jie parodė, kad 79 % rusų palaiko Putino veiksmus prieš Ukrainą. 50 % pasisako už taikos derybų pradžią, o dar 40 % už tai, kad viskas grįžtų į 2022 metų vasario 24 dienos įvykius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(11)
(116)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: