Tokio smūgio Maskva nesitikėjo. G7 šokiravo Rusiją  ()

J. Yellen atmeta V. Putino tvirtinimus, kad paskola Ukrainai prilygsta „vagystei“.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=812825947697152&set=a.229159252730494

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas, birželio 17 d. (Ukrinform-ELTA). Jungtinių Valstijų iždo sekretorė Janet Yellen sako, kad Didžiojo septyneto (G7) 50 mlrd. JAV dolerių paskola Ukrainai, kurią numatoma finansuoti panaudojant palūkanas, gautas už įšaldytą Rusijos turtą, yra visiškai teisėta, nepaisant Rusijos prieštaravimų.

Pareigūnė tai pareiškė „ABC News“ laidoje „This Week“, praneša naujienų agentūra „Ukrinform“, remdamasi „The Hill“.

„Visiškai netikslinga sakyti, kad tai vagystė“, – teigė J. Yellen, reaguodama į Rusijos prezidento Vladimiro Putino tvirtinimus, kad už šią „vagystę“ bus „baudžiama“.

[Mažiausia kaina istorijoje] Tik 11,99€ už nuostabių galimybių išmaniąją vaizdo stebėjimo kamerą: 1080P, spalvotas naktinis filmavimas, judesio davikliai, signalizacija, APP ir kt.
2388 8

Mažiausia kaina istorijoje

Galioja tik pirmiems 100 vnt.

Fantastiškai geras funkcionalumas

Išsamiau

„Rusijos lėšos laikomos grynaisiais, tačiau jos generuoja pajamas institucijai, į kurias Rusija negali pretenduoti“, – nurodė J. Yellen ir pridūrė, kad „čia nėra jokių teisinių problemų“.

„Mūsų sąjungininkai ir partneriai G7 suteiks Ukrainai 50 mlrd. dolerių paskolą, kuri laikui bėgant bus grąžinta iš šių pajamų, – teigė ji. – G7 lyderiai jau buvo aiškiai pasakę, kad neatšaldys šio turto, kol Rusija neatlygins žalos, kurią padarė Ukrainai.“

 

Kaip jau skelbta, 2022 m. prasidėjusios invazijos akivaizdoje G7 šalys narės imobilizavo beveik 280 mlrd. JAV dolerių vertės Rusijos turto. Naujausias žingsnis leidžia panaudoti palūkanas, gautas už šį įšaldytą turtą, kurios per metus siekia apie 2,6-3,6 mlrd. JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Lina Linkevičiūtė
(26)
(0)
(26)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()

Susijusios žymos: