Dar net nepasirodžius F-16. Sunaikinta 10 vadaviečių. Rusai pasigailės atėję į Krymą  ()

Ukrainos pajėgos tikslingai smogė S-300, S-350 ir S-400 oro gynybos sistemoms.


Oro gynybos sistemos Kryme
Oro gynybos sistemos Kryme
© AFU StratCom (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=885625476939434&set=a.338601761641811

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ruošiantis naikintuvų F-16 priėmimui, Ukraina ir toliau naikina Rusijos gynybą, siekdama sustiprinti savo pajėgumus prieš tebesitęsiančią Rusijos agresiją.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Strateginės komunikacijos departamento, Ukrainos ginkluotosios pajėgos per pastaruosius du mėnesius taikėsi į 15 Rusijos oro gynybos sistemų laikinai okupuotame Kryme.

Per tą laiką Ukrainos pajėgos tikslingai smogė S-300, S-350 ir S-400 oro gynybos sistemoms.

Be to, sunaikinta dešimtys minėtų sistemų paleidimo įrenginių, daugiau nei 15 radiolokacinių stočių ir dešimt vadaviečių.

[EU+Kuponai] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
1770

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Ypatingai žema kaina

Specialūs kuponai

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Pavyzdžiui, birželio 10 d. Generalinis štabas pranešė, kad Ukrainos kariškiai sėkmingai atakavo vieną okupantų priešlėktuvinių raketų bateriją S-400 Džankojaus srityje Krymo šiaurėje ir dvi priešo priešlėktuvines raketų baterijas S-300 netoli Čornomorsko ir Eupatorijos vakarų Kryme.

Džankojus, esantis mažiausiai 145 km nuo fronto linijos, yra transporto mazgas ir Rusijos sraigtasparnių bazė. Čornomorskas ir Eupatorija yra atitinkamai 115 ir 175 km nuo karo zonos.

Balandžio mėnesį Ukraina taip pat nusitaikė į Džankojaus oro gynybą, sunaikindama iki penkių S-300/S-400 paleidimo įrenginių ir radarą.

 

Karo studijų instituto duomenimis, Ukrainos kariuomenė šiais smūgiais bandė susilpninti Rusijos oro gynybos sistemas prieš atvykstant F-16 orlaiviams.

Tuo tarpu vyriausiasis Ukrainos kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis sakė, kad Rusijos strategija yra intensyvinti puolimą ir išplėsti kovines operacijas, kuriomis siekiama išsekinti Ukrainos pajėgas prieš atvykstant naikintuvams F-16. Gegužės 10 d. Rusija pradėjo naują puolimą Charkivo srityje.

O. Syrskis pridūrė, jog Rusijos pajėgos supranta, kad Ukrainos oro gynyba bus žymiai sustiprinta Vakarų lėktuvais, o tai sumažins Rusijos galimybes laimėti kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(4)
(79)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: