„Žingsnis po žingsnio. Imsime.“ Jie tiesiog „skris“ į Rusijos teritoriją. Ką sumanė Ukraina  ()

Ekspertas paaiškino, kodėl ukrainiečiai ėmėsi iniciatyvos Charkivo srityje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-19 „Žingsnis po žingsnio. Imsime.“ Jie tiesiog „skris“ į Rusijos teritoriją. Ką sumanė Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos perėmė iniciatyvą Charkivo kryptimi Lipcų kaimo apylinkėse. O Rusijos armija buvo apsupta agregatų gamykloje Vovčanske.

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas savo komentare „24 kanalui“ paaiškino, kodėl Ukrainos gynėjai ėmėsi iniciatyvos Charkivo srityje.

Svitanas priminė, kad Rusijos armija įsiveržė į Charkivo sritį dviejose vietovėse: Lipcų ir Vovčansko gyvenvietėse, o tai yra kairysis ir dešinysis Doneco krantai. Dabar Ukraina turi teigiamą dinamiką dešiniajame šios upės krante.

„Rusus dešiniajame krante išmušti daug lengviau. Todėl ten turime rimtą teigiamą dinamiką“, – sakė atsargos pulkininkas.

Jis paaiškino, kad dešinysis krantas yra vakarinis, todėl ten patogiau judėti. Visų pirma kalbame apie tolesnį judėjimą palei Donecą į šiaurę, jei ukrainiečiai okupantus nustumtų toliau į Rusijos teritoriją.

Anot jo, kairiajame krante, tai yra, Vovčansko apylinėse, šiek tiek sunkiau. Todėl viskas bus daroma žingsnis po žingsnio: iš pradžių okupantus iš Charkivo srities ukrainiečiai išstums bent 30 kilometrų, o tada imsis Vovčansko.

 

Karo ekspertas mano, kad rusai galėjo būti priversti pasitraukti iš gretimų pozicijų bandydami prisiglausti Vovčanskio agregatų gamykloje. Ši gamykla nedidelė, bet iš tikrųjų joje gali būti iki 200 okupantų.

Jo nuomone, Ukrainos aviacija, raketos ir artilerija okupantus palaidos šioje gamykloje. Juk jie norėjo pamatyti Vovčanską – ir mirti. Tokią didelę užduotį turėjo okupantai.

„Mūsų kariai turės įgyvendinti šį paskutinį rusų norą“, – sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(171)
(6)
(165)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: