„Tai labai rimta. Iki 100 sunkaus kalibro bombų FAB-250, FAB-500 ir UPAB-1500.“ Masinis puolimas. Smogs F-16  ()

„Jis tikrai gali būti paverstas pelenais.“


Naikintuvas F-16
Naikintuvas F-16
© Military_Material (Pixabay Content Licence)|v

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasitelkus naikintuvus F-16, Engelso aerodromas Rusijoje, kuris yra už 600 kilometrų nuo sienos su Ukraina, ir kuriame yra nemaža dalis Rusijos karinės aviacijos, gali virsti pelenais, tačiau dar yra vienas politinis aspektas.

Tai pastebėjo karo ekspertas Petro Černychas, komentuodamas, kaip svarbu vakarietiškus naikintuvus aprūpinti raketomis, kurių veikimo nuotolis siekia iki 1 tūkst. kilometrų.

Yra tokia raketa AGM-158 JASSM – labai gera, tolimojo nuotolio, iki 900 kilometrų, sunki kovinė galvutė – iki pusės tonos. Mes suprantame, kad yra standartinės kovinės sistemos „Syč“, „Jarost“ – tai yra 50-70 kg kovinė apkrova, ne daugiau. Ir žinome, kad yra strateginis aerodromas Engelse, kur rusai vis dar dislokuoja Tu-95 MS, yra tik už 600 kilometrų. Jis tikrai gali būti paverstas pelenais. O jei sunaikintume dar kelis lėktuvus, tai būtų didžiulis žingsnis į priekį. Tačiau yra ir politinis aspektas. Kol kas JAV nėra pareiškusios, kad perduos būtent tokią raketą. O mes kol kas turime leidimą veikti giliai į jų teritoriją tik su įprastiniais šaudmenimis M-31A-1 arba M-31A-2 atstumu, kuris yra 84 kilometrai. Bet ten, kur yra pirmas žingsnis, gali būti ir antras“, – sakė jis.

[EU+Kuponai] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
1771

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Ypatingai žema kaina

Specialūs kuponai

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Pasak Černycho, pirmųjų F-16 perdavimas Ukrainai pirmiausia padės realiai pakeisti padėtį, susijusią su valdomomis aviacinėmis bombomis.

„Tai labai skaudi problema. Jie numeta iki 100 sunkaus kalibro bombų FAB-250, FAB-500 ir, svarbiausia, UPAB-1500 – pusantros tonos, tai labai rimta. Jas daugiausia numeta SU-34 maždaug 40-70 kilometrų atstumu nuo tos vietos, kur turi sprogti bomba. Vyksta masinis SU-34 puolimas. Ir, deja, mes negalime numušti pačios bombos, kol kas neturime tokių technologijų“, – sakė Černychas.

Kaip jis paaiškino, ši bomba juda labai greitai, ir juda įstrižai, o lėktuvas turi pakilti labai aukštai – 15 kilometrų.

 

„Ir tai yra fantastiškas taikinys raketai AIM-120 AMRAAM, kurios geriausia modifikacija gali smogti 180 kilometrų atstumu. F-16 gali turėti iki šešių tokių raketų. Priminsiu, kad šių metų vasarį „Patriot“ numušėme daugiau kaip 10 rusų lėktuvųTarkim, jei per mėnesį numuštume 15 – 20 lėktuvų,  jie tikrai nustotų jais skraidyti. Nes per metus jie gali pradėti eksploatuoti ne daugiau kaip 6 vienetus. O skraidančių jie turi apie 80 vienetų“, – pažymėjo Černychas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(10)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()