JAV stabdo Ukrainos F-16 pilotų mokymą. Vyksta neįtikėtini dalykai  ()

„Tai absoliučiai politinis klausimas.“



© US Military News (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=Y5wt3UBfZog

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-20 JAV stabdo Ukrainos F-16 pilotų mokymą. Vyksta neįtikėtini dalykai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos sąmoningai vilkina Ukrainos karinių oro pajėgų pilotų mokymus naikintuvais F-16, rašo „The Times“, remdamasis Ukrainos specialiosios parlamentinės ginklų ir šaudmenų komisijos vadovės Oleksandros Ustinovos pareiškimu. Anot jos, Vašingtonas nuolat sugalvoja „pasiteisinimų“ dėl nesugebėjimo parengti reikiamo skaičiaus ukrainiečių pilotų.

Ustinova pažymėjo, kad dėl JAV pozicijos iki metų pabaigos Kyjivas turės tik 20 pilotų, kurie bus visiškai apmokyti skraidyti amerikiečių naikintuvais. Dėl to Ukrainos oro pajėgose bus mažiau pilotų nei lėktuvų. Bendras naikintuvų skaičius viršys 60 vienetų, pirmieji iš jų pradės atvykti šią vasarą.

[Vokietija!] Fantastiškos kainos ir puikios kokybės lazeriniai nivelyrai: 16 linijų, 2 baterijos, pulteliai ir net APP - fantastiški daiktai remonto ir statybų darbams
1901 2

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gausios pakuotės - papildomi priedai, laikikliai, stovai, trikojis + 2 baterijos!

16 linijų, žalios spalvos 520nm lazeriai

Valdomi su mygtukais, pulteliu ir APP

Išsamiau

Šiuo metu JAV mokomi tik 8 ukrainiečių pilotai, dar 12 yra oro bazėje Danijoje. Ukraina paprašė JAV numatyti bent 10 vietų mokymo programose, tačiau prašymas buvo atmestas.

Vašingtonas Kyjivui sakė, kad kitos šalys yra prieš ukrainiečių pilotus eilėje į treniruočių vietas ir neva negali pažeisti savo įsipareigojimų joms. Pentagonas teigia, kad ukrainiečių pilotai turi sunkumų dėl anglų kalbos žinių ir skrydžio programos. Ustinova tokius pareiškimus pavadino „juokingais“.

 

Amerikos pusė nuolat sugalvoja naujų pasiteisinimų, kurių prasmė – atsisakymas Ukrainai.

„Tai nėra argumentai, tai yra pasiteisinimai, ir jie vis kartojasi“, – pabrėžė Ustinova.

Pilotų mokymų vėlavimą greičiausiai nulėmė Vašingtono nuogąstavimai, kad plataus masto amerikiečių F-16 buvimą Ukrainoje Maskva gali vertinti kaip šalies integraciją į NATO.

 

„Tai absoliučiai politinis klausimas“, – padarė išvadą Ustinova.

Ekspertai pabrėžia, kad skraidymas F-16 yra sudėtinga užduotis, reikalaujanti didelio mokymosi ir pasiruošimo. F-16 yra aprūpinta daugybe sistemų, įskaitant radarus, navigacijos sistemas, ginklus ir atsakomąsias priemones. Pilotas turi mokėti valdyti visas šias sistemas vienu metu. F-16 gali atlikti sudėtingus manevrus dideliu greičiu, kuriems reikia tikslaus valdymo ir koordinavimo įgūdžių. Skrydžių metu pilotai patiria didelius krūvius, todėl jie turi būti gero fizinio pasirengimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(51)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()