„Norėjome nusišauti... Bet pradėjome galvoti...“ Į nelaisvę pakliuvo ne bet kas (Video)  ()

Kariauti į Ukrainą jis atvyko iš Rusijos Usurijsko.



© @Ekrano kopija

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie Vovčansko į nelaisvę pateko rusų okupacinės armijos karininkas, Rusijos ginkluotųjų pajėgų 83-osios puolimo brigados būrio vadas.

Birželio 18-ąją vykusio okupanto apklausos vaizdo įrašą „Telegram“ paskelbė garsus Ukrainos tinklaraštininkas „Nikolajevskij Vaniok“, siejamas su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis.

Belaisvis Sergejus Šakinas, šaukinys „Miasnik“, kariauti į Ukrainą atvyko iš Rusijos Usurijsko, esančio beveik 7 tūkst. km nuo Ukrainos sienų.

Tardymo metu okupantas skundėsi, kad jo būrys buvo paliktas mirčiai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Fantastiškų kainų USB atmintukai, belaidžiai HDMI siųstuvai-imtuvai, „Xiaomi“ mini el. suktuko rinkiniai ir kt. (Video)
2315 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VIOLEWORKS“ - 1500W galios akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

2) „EDUP EH-WD9906“ - 1080P/60Hz belaidis HDMI siųstuvas-imtuvas

3) „Lenovo Thinkplus MU233“ - USB atmintukas (32-512GB)

4) „Xiaomi AtuMan DUKA E2“ - mini el. suktuko rinkinys

5) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

Išsamiau

„Neturėjome nei vandens, nei maisto, nebuvo jokio ryšio, jie (kiti Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai – red.) nereagavo... Buvo priimtas sprendimas išvykti. Kai tai pradėjome, pamačiau link manęs skriejančią granatą. Man pavyko jos išvengti... Mano koją šiek tiek palietė skeveldra. Uždaviau savo vaikinams klausimą: „Ką, pasiduodame?“ Jie atsakė, kad ne, nes prisiklausė pakankamai istorijų apie kankinimus, pjaustymą ir tai, kad gyvų nepalieka. Norėjome nusišauti... Neturėjome granatų... Tada pradėjome galvoti. Aš turiu šešis vaikus, Olegas taip pat turi vaikų ir anūkų. Taip ir nusprendėme pasiduoti“, – sakė okupantas.

 

Jis teigia, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadai į mūšį meta naujokus vos po 5 dienų mokymų.

„Mums atsiuntė naujų žmonių, kurie nieko nesuprato. Po 5–9 dienų treniruočių jie atsidūrė kovinėje misijoje“, – sakė „Miasnik“.

Jis taip pat patikslino, kad niekada nematė nei brigados vado, nei bataliono vado. Jie mieliau sėdi giliai užnugaryje, siųsdami kareivius į mirtį.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: