Smūgis rusams nuo sąjungininkų. Atvyksta galinga karinė technika iš NATO (Foto)  ()

Gera artilerija kare yra labai svarbi. Ir kare Ukrainoje aiškėja, kurios artilerijos sistemos iš tikrųjų yra labai geros.


CAESAR Ukrainoje
CAESAR Ukrainoje
© Dshv.mil.gov.ua (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nexter_caesar_8x8_ukraine_dshv_01.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija ir Armėnija pasiekė susitarimą dėl prancūziškų savaeigių haubicų CAESAR pirkimo. Tai yra dar vienas pavyzdys, kad Armėnijos požiūris į Vakarus keičiasi. Tuo pačiu metu Armėnija atitrūksta nuo Rusijos.

Dar 2023 metais pasirodė informacija, kad Armėnija svarsto galimybę pasitraukti iš Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos. 2024 m. birželio 12 d. Armėnija paskelbė, kad oficialiai išstos iš aljanso, o šalies ministras pirmininkas Pašinianas pareiškė: „Mes išeisime. Mes nuspręsime, kada pasitraukti... Nesijaudinkite, mes negrįšime“. Armėnija nusprendė išstoti iš KSSO, nes atsinaujinus konfliktui su Azerbaidžanu Rusija visiškai nepadėjo ir liko susifokusavusi į karą Ukrainoje. Armėnija taip sužinojo, kad Rusija yra sąjungininkė tik tada, kai jai pačiai to reikia.

[Mažiausia kaina istorijoje] Tik 11,99€ už nuostabių galimybių išmaniąją vaizdo stebėjimo kamerą: 1080P, spalvotas naktinis filmavimas, judesio davikliai, signalizacija, APP ir kt.
2522 8

Mažiausia kaina istorijoje

Galioja tik pirmiems 100 vnt.

Fantastiškai geras funkcionalumas

Išsamiau

Dabar Armėnija nori pirkti NATO karinę techniką. Ne tik dėl KSSO byrėjimo istorijos, bet ir todėl, kad užsakymai iš Rusijos visada vėluoja. Armėnija dabar perka prancūziškas savaeiges haubicas CAESAR, kurios puikiai pasirodė Ukrainoje.

„Mes ir toliau stipriname gynybos ryšius su Armėnija. [...] Naujas svarbus etapas – haubicų CAESAR pirkimo sutarties pasirašymas“, – pranešė Prancūzijos gynybos ministras Sébastienas Lecornu.

 

Tai, beje, nėra kažkoks mažas žingsnis. Gali atrodyti, kad nėra skirtumo, iš kur pirkti haubicas. Gal net Rusijai nerūpi? Rūpi. Pirkdama prancūziškas haubicas Armėnija pereina nuo rusiško/sovietinio prie NATO standarto. Ir haubicos perkamos ne vieniems metams, joms reikės aptarnavimo, amunicijos. Taip Armėnija susieja labai svarbią savo ginkluotųjų pajėgų dalį su Vakarais.

 

CAESAR – tai savaeigė 155 mm (tai – NATO standartas) haubica, šaudanti iki 6 šūvių per minutę greičiu. Armėnija gaus CAESAR su 6x6 bazėmis, bet yra ir tokių aštuonračių savaeigių haubicų (vieną matote nuotraukoje viršuje).  

Susitarimo detalės, tokios kaip sutarties suma ir Armėnijos užsakytų artilerijos sistemų skaičius, kol kas neatskleidžiamos. Tačiau ne paslaptis, kad tai yra tik dalis platesnio Prancūzijos ir Armėnijos karinio ir technologinio bendradarbiavimo. Jau pernai buvo patvirtinta, kad Prancūzija aprūpins Armėniją oro gynybos technika, Armėnija jau apsisprendė ir dėl prancūziškų šarvuočių „Bastion“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()