„Tai lemtingas momentas.“ Iš 4 šalių į Ukrainą vienu metu siunčiami F-16  ()

Birželio 19 d. Danijos gynybos ministerija paskelbė apie 19-ąjį pagalbos Ukrainai paketą.



© Cp9asngf (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lockheed_F-16C_USAF_92-3894_PACAF_F-16_Demo_Team_RJNK.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Danijos ministerijos, 19-asis paketas apima susitarimus su sąjungininkais dėl jų gynybos pramonės pirkinių ir dovanų, įskaitant papildomą įrangą, skirtą Danijos dovanotiems F-16 paremti. Pirmieji daniški F-16 lėktuvai į Ukrainą atvyks šią vasarą kartu su Nyderlandų, Belgijos ir Norvegijos lėktuvais.

Pranešama, kad naujuoju pagalbos paketu siekiama paremti neatidėliotinus Ukrainos poreikius ir kartu sustiprinti jos ilgalaikius gynybinius pajėgumus.

„Europa išgyvena lemtingą akimirką. Rusijos karas prieš Ukrainą tęsiasi jau daugiau kaip dvejus metus, o padėtis mūšio lauke yra baisi“, – sakė užsienio reikalų ministras Larsas Løkke Rasmussen.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Tik 53€ už Android planšetes, energijos stotelės, garso stiprintuvai, endoskopai ir kt. (Video)
2030 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30/2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „N-ONE NPad Y1“ planšetė - puikios kainos ir kokybės modelis

2) „POPDEER S500“ - 500W, 518,4Wh portabili energijos stotelė

3) „Sunbuck AV-660BT“ - 2000W garso stiprintuvas

4) „BlitzWolf BW-CS7“ - belaidis HDMI siųstuvas-imtuvas

5) Puikios kainos endoskopas (5 arba 10 metrų ilgio)

6) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

Danija taip pat prisiėmė saugumo įsipareigojimą remti Ukrainą ateinančius dešimt metų.

„Todėl sukūrėme danišką paramos per Ukrainos gynybos pramonę modelį, kuris padės kurti Ukrainos karinės įrangos gamybą trumpuoju ir ilguoju laikotarpiais“, – pridūrė J. Poulsen.

Dviejuose naujausiuose paketuose surinkta 1,2 mlrd. Danijos kronų (daugiau kaip 170 mln. JAV dolerių) aukomis per Ukrainos gynybos pramonės įsigijimus. Devynioliktasis paketas suteikia galimybę panaudoti šias lėšas siekiant greitai patenkinti Ukrainos poreikius, o pirmasis dovanojimo projektas turėtų būti pradėtas įgyvendinti šią vasarą.

 

Danija iš savo fondo Ukrainai karinei pagalbai 2023-2028 m. skyrė 64,8 mlrd. danijos kronų (daugiau kaip 9 mlrd. dolerių), iki šiol priimti sprendimai dėl 45,3 mlrd. kronų (daugiau kaip 6,5 mlrd. dolerių).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(92)
(4)
(88)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()