„Prometėjas“ prieš „Raptor“. Naujausias Rusijos monstras. F-22 ir F-35 – galas?  (3)

Rusija meta naujausią savo ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad priima į tarnybą naujausios kartos oro gynybos sistemą S-500 „Prometei“, kuri buvo kruopščiai išbandyta. S-500 skirta kovoti su naujausiais Vakarų naikintuvais.

Pasak „Army Recognition“, Rusijos S-500 iš tiesų kelia naują potencialią grėsmę amerikiečių naikintuvams F-22 „Raptor“ ir F-35 „Lightning II“.

Ekspertai pastebi, kad S-500 yra pažangus Rusijos karinės technologijos pasiekimas, o tai yra reikšmingas žingsnis į priekį, palyginti su jos pirmtaku S-400.

Teoriškai S-500 gali numušti hipergarsines raketas, lėktuvus ir žemos orbitos palydovus. Jos radarai ir taikymo sistemos gali aptikti taikinius iki 600 kilometrų atstumu.

Gebėjimas numušti balistines raketas ir žemos orbitos palydovus itin svarbus kovojant su šiuolaikinėmis grėsmėmis.

 

Naudodama kelis radaro dažnius ir sudėtingą signalų apdorojimą, S-500 gali atpažinti ir sekti slaptus (stealth) orlaivius.

Be to, S-500 turi galimybę vienu metu pataikyti į kelis taikinius.

Atsižvelgiant į nurodytas Rusijos oro gynybos sistemos galimybes, ekspertai mano, kad S-500 tikrai gali pasipriešinti šiuolaikiniams Vakarų naikintuvams, tokiems kaip F-22 ir F-35.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(84)
(-66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)