„Jų sunaikinti neįmanoma. Pučiame miglą žmonėms į akis.“ Kontradmirolas šokiravo visus  (2)

„Tai ideologija, o ideologijos nesunaikinsime“, – sako kontradmirolas.


IDF kariai
IDF kariai
© Israel Defense Forces (CC BY 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flickr_-_Israel_Defense_Forces_-_Karakal_Winter_Training.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukščiausiojo rango Izraelio kariuomenės atstovas trečiadienį pasakė, kad „Hamas“ sunaikinti neįmanoma – į tokį jo pareiškimą suskubo sureaguoti vyriausybė, dar kartą pareiškusi, jog toliau sieks visiškai likviduoti Palestinos smogikų grupuotę.

Per daugiau nei aštuonis mėnesius trunkantį karą, kurį sukėlė precedento neturinti spalio 7 d. „Hamas“ ataka Izraelyje, islamistų smogikų iš Gazos išstumti nepavyko, tačiau griuvėsiais pavirto didžiuliai šio ruožo plotai.

„Sakydami, kad „Hamas“ išnaikinsime, pučiame miglą žmonėms į akis. Jei nesuteiksime alternatyvos, galiausiai vis tiek turėsime „Hamas“, – duodamas interviu Izraelio transliuotojui „Channel 13“ kalbėjo kontradmirolas Danielis Hagaris.

[EU+Kuponai] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
1770

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Ypatingai žema kaina

Specialūs kuponai

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

„Hamas“ – tai ideologija, o ideologijos nesunaikinsime.“

Šie jo komentarai netrukus sulaukė griežto Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu, kurio kabinetas yra pareiškęs, kad Gazos puolimas baigsis tada, kai bus nugalėta „Hamas“, kanceliarijos atsako.

„Vienu iš ministro pirmininko B. Netanyahu vadovaujamo politinio ir saugumo kabineto nustatytų karo tikslų yra „Hamas“ karinių ir vyriausybinių pajėgumų sunaikinimas“, – teigiama premjero kanceliarijos pranešime.

 

„Savaime suprantama, šio tikslo atkakliai siekia ir IDF.“

Kariuomenė platformoje „Telegram“ išplatino atskirą pranešimą, kuriame paaiškino, jog D. Hagaris apie „Hamas“ kalbėjo kaip „apie ideologiją... o jo pareiškimai buvo aiškūs ir nedviprasmiški“.

„Bet kokie kiti pareiškimai yra paimti iš konteksto.“

 

Oficialiais Izraelio duomenimis grindžiamu naujienų agentūros AFP skaičiavimu, per karą sukėlusį spalio 7 d. išpuolį Izraelyje žuvo 1 194 žmonės, pagrinde civiliai.

Smogikai taip pat pagrobė 251 įkaitą. 116 pagrobtieji vis dar yra Gazoje, nors kariuomenė sako, kad 41 iš jų yra negyvi.

„Hamas“ kontroliuojamos sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, per Izraelio atsakomąją operaciją, kuria siekiama sunaikinti „Hamas“, Gazoje jau žuvo mažiausiai 37 396 žmonės, dauguma jų – taip pat civiliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Jūras Barauskas
(4)
(1)
(3)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai (2)