Rusija link Japonijos siunčia 40 laivų + 20 lėktuvų ir sraigtasparnių  ()

Rusija pradeda karinio jūrų laivyno pratybas Ramiajame vandenyje ir Japonijos jūroje.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Defense Visual Information Distribution Service (Public Domain) | https://picryl.com/media/the-russian-navy-anti-submarine-ship-severomorsk-sails-a50b0b

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija antradienį Ramiajame vandenyje ir vandenyse netoli Pietų Korėjos ir Japonijos krantų pradėjo 10 dienų truksiančias karinio jūrų laivyno pratybas, kuriose dalyvaus dešimtys laivų, pranešė Maskvos gynybos ministerija.

Šios pratybos vyksta tuo metu, kai dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizito Pchenjane Maskvos ir minėtųjų Azijos šalių santykiai tapo dar labiau įtempti, o Vakarams kelia susirūpinimą V. Putino karinis bendradarbiavimas su Šiaurės Korėja.

Pratybos vyksta Ramiajame vandenyne, Japonijos jūroje ir Ochotsko jūroje, o jose dalyvaus „40 laivų, katerių ir pagalbinių laivų“, taip pat maždaug 20 lėktuvų ir sraigtasparnių, nurodoma gynybos ministerijos pranešime.

Specialus rinkinukas tik nuo 15€! „Xiaomi“ temperatūros ir drėgmės matuokliai, robotai siurbliai ir Bluetooth pakabukai-ieškikliai (Video)
1425 1

Specialus rinkinukas

Labai ribotas kiekis

Iš Vokietijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi BT Thermometer 2“ - temperatūros ir drėgmės matuokliai, 4 vnt.

2) Bluetooth pakabukai-ieškikliai, 4 vnt.

3) „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“ robotas

Išsamiau

Ministerijos paskelbtame vaizdo įraše buvo matyti keletas laivų ir povandeninis laivas, išplaukiantys iš Vladivostoko uosto – vienos iš Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno operacijų bazių.

„Jūreiviai treniruosis atlikdami povandeninių laivų aptikimo ir likvidavimo operacijas, gindami jūroje dislokuotus laivus, vykdydami bendras raketines atakas prieš tariamam priešui priklausančių laivų grupes, mokysis atremti dronų ir nepilotuojamų aparatų atakas bei dalyvaus praktiniuose mokymuose ir karinėse pratybose“, – paaiškino ministerija.

 

Rusija reguliariai vykdo pratybas Ramiojo vandenyno vandenyse netoli jai priklausančių tolimųjų rytų krantų, demonstruodama savo karinio jūsų laivyno galią, tačiau po to, kai Maskva 2022 m. užpuolė Ukraina, Vakarų šalys šias pratybas stebi su vis didėjančiu nerimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Jūras Barauskas
(12)
(31)
(-19)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()