[ŽT] „Ukraina yra suinteresuota išlaikyti rusų karius savo teritorijoje“  (2)

Putinas mano, kad Ukraina nori, kad rusų kariai nesitrauktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei realybė būtų valstybė, Putinas neturėtų jos pilietybės. Šiandien Rusijos prezidentas pareiškė, kad Ukraina „yra  suinteresuota, kad rusų kariai liktų jos teritorijoje“.

Kokias nesąmones kalba Putinas? Pasak jo, „Kyjivo režimas“ nenori prarasti valdžios ir atsisako rengti rinkimus, kol juose negali dalyvauti visi šalies piliečiai. Techniškai Zelenskio kadencija jau turėjo baigtis, bet kadangi šalis yra įtraukta į karą, neįmanoma surengti rinkimų. Kariaujančios šalys, dėl teritorijų okupacijos negalinčios į rinkimus pakviesti visų piliečių, dažnai atideda rinkimus. Bet Rusijos propaganda tai pasigavo ir vadina Zelenskį nelegitimiu prezidentu. Būtent dėl to Putinas sako, kad Ukrainos valdžia nenori, kad rusų kariai atsitrauktų, nes tada tektų rengti rinkimus. Juokinga, kai tai sako Putinas, kuris susidorojo su opozicija, kad laimėtų visus rinkimus.

Įdomu tai, kad Putinas taip savotiškai pripažino, kad Rusijos tariamai aneksuotos teritorijos yra Ukrainos. Kita vertus, Ukraina turi tarptautinės bendruomenės pripažintas sienas ir Rusija to negali pakeisti.

Tuo pačiu Putinas pareiškė, kad jei deryboms reikia, kad rusų kariai būtų išvesti, derybų nebus. Ir kad „Kyjivo režimas“, kaip jis vadina teisėtą Ukrainos vyriausybę, bijo prarasti valdžią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(29)
(-26)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: