Nuo šiol smogs 2 kartus galingiau. Kas nutiko su HIMARS  ()

Nauja garsiosios raketų sistemos versija turi dvigubą ugnies galią.



© U.S. Marine Corps/Lance Cpl. Aaron S. Patterson (Public Domain) | https://nara.getarchive.net/media/a-m142-high-mobility-artillery-rocket-system-himars-a7a66c

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienos iš pagrindinių ginklų sistemų, kurias naudoja tiek Rusija, tiek Ukraina, yra artilerijos raketų sistemos. Ypač išgarsėjo ukrainiečių naudojami JAV raketų paleidimo įrenginiai M142 HIMARS. Tai konteineriniai raketų paleidimo įrenginiai, sumontuoti ant sunkvežimio. Juose yra šešios GMLRS raketos arba viena ATACMS. Tokio skaičiaus kartais gali nepakakti, todėl Vokietijos kompanija „Rheinmetall“ kartu su „Lockheed Martin“ sukūrė GMARS koncepciją – raketų paleidimo įrenginį su dviguba klasikinio HIMARS ugnies galia.

Vokietija šiuo metu naudoja panašias sistemas, t. y. MARS II (Mittleres Artillerieraketensystem II). Tai amerikietiškos M270 MLRS raketų sistemos versija, skirta Vokietijai. Paleidimo priemonė sumontuota ant vikšrinės važiuoklės. Ji pradėta eksploatuoti 1980-ųjų ir 1990-ųjų sandūroje. Remiantis skaičiavimais, apie 40 tokio tipo paleidimo įrenginių tebėra eksploatuojami, o dar kelios dešimtys yra saugykloje. Tai yra kovose patikrintos ir mobilios sistemos, tačiau jos yra senos ir reikalauja įpėdinių. Sprendimu turėtų tapti GMARS.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, 4K vaizdo registratoriai, išmanieji elektros jungikliai, ant kaklo pakabinami mini ventiliatoriai, automobilio diagnostikos įrenginiai ir kt.
2257 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW03B“ - pripučia SUP irklentė

2) „iMars X22“ - automobilinis 4K vaizdo registratorius

3) „RMDZT-1PNL“ - išmanusis elektros jungiklis

4) Ant kaklo pakabinamas mini ventiliatorius

5) „LANPWR“ - 12V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

6) „Konnwei KW906“ - automobilio diagnostikos įrenginys

Išsamiau

Pagrindinis skirtumas, palyginti su MARS II, yra ratinė važiuoklė, pagrįsta didelio mobilumo sunkvežimiu MAN RMMV HX2 8×8. Tačiau, palyginti su M142 HIMARS, pagrindinis skirtumas yra dvigubo paleidimo konteinerio naudojimas (kaip MARS II), kuris padvigubina galimų paleisti raketų skaičių. Tai MARS II ugnies galimybių ir HIMARS mobilumo derinys, praturtintas naujausiais raketų tipais ir technologiniais sprendimais.

 

Siūlomoje konfigūracijoje paleidimo priemonė yra 9,8 m ilgio, 2,5 m pločio ir 3,9 m aukščio. Transporto priemonės svoris – 31,1 t, pakrautos raketomis – 42,2 t. Asfaltuotame kelyje transporto priemonė gali įsibėgėti iki 100 km/val. greičiu. Todėl paleidimo priemonė pasižymi dideliu taktiniu mobilumu, o 8×8 sistema taip pat siūlo reikšmingas bekelės galimybes, tačiau ne tokias puikias kaip vikšrinės versijos atveju.

Didelis GMARS pranašumas yra galimybė greitai atidengti ugnį ir tada pakeisti padėtį, kad netaptumėte priešpriešinės ugnies auka. Norint atidengti ugnį, nereikia statyti jokių šoninių atramų. Tereikia sustabdyti automobilį ir pakelti paleidimo įrenginį. Amunicijos pakrovimas taip pat yra greitas, nes reikia išimti tuščius ir kranu pakrauti pilnus konteinerius. Įgulą sudaro du žmonės, o visas darbas vyksta iš kabinos.

 

Paleidimo priemonė yra suderinama su visų tipų paleidimo konteineriais ir amunicija, naudojama MLRS ir HIMARS sistemose. Be to, ateityje ją bus galima integruoti su dar tik kūrimo fazėje esančiais sviediniais ir 122 mm standarto sviediniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: