„Greita ekipažo mirtis.“ Šokiruojanti žinia. Prarado jau 28 iš 80  ()

Lenkijos haubicos AHS „Krab“ yra labai svarbi ir paprastai gerai įvertinta sistema Ukrainoje, tačiau sulaukiama ir stiprios kritikos.


AHS „Krab“
AHS „Krab“
© U.S. Army photo by Kevin Sterling Payne | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AHS_Krab_SPH_Exercise_Dynamic_Front_22.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos haubicas „Krab“ sukritikavo vokišką haubicą „Panzerhaubitze 2000“ išbandęs ukrainietis.

Ukraina iš NATO šalių gavo daugybę 155 mm artilerijos sistemų modelių, kuriuos kaip niekad buvo galima išbandyti karo sąlygomis.

Ukrainos 43-iosios artilerijos brigados karys Andrijus Kobzaras tarnavo su haubica 2S7 „Pion“, tačiau 2022 m. viduryje išvyko mokytis į Vokietiją.

Kursai vyko artilerijos mokykloje ir truko pusantro mėnesio. 2022 m. lapkritį Andrijus Kobzaras ir kiti apmokyti kariai gynė Bachmutą. Jo kova truko iki 2023 m. gegužės 16 d., kai jis buvo sužeistas netoli Soledaro.

Dabar Kobzaras savo pastebėjimais apie artilerijos karą Ukrainoje nusprendė pasidalinti portale „Drukarnia“.

[Vokietija!] Fantastiškos kainos ir puikios kokybės lazeriniai nivelyrai: 16 linijų, 2 baterijos, pulteliai ir net APP - fantastiški daiktai remonto ir statybų darbams
1872 2

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gausios pakuotės - papildomi priedai, laikikliai, stovai, trikojis + 2 baterijos!

16 linijų, žalios spalvos 520nm lazeriai

Valdomi su mygtukais, pulteliu ir APP

Išsamiau

Kareivis teigia, kad fronto sąlygomis didesnis ratinės artilerijos sistemų mobilumas neatperka silpnesnių šarvų, kaip, pavyzdžiui, prancūzų CAESAR atveju. Rusai turi įprotį ne tik aptiktas artilerijos sistemas atakuoti dronais „Lancet“, bet leisti raketas su kasetinėmis galvutėmis, iššautas iš sistemų BM-27 „Uragan“.

Šiuo atveju svarbiausia yra šarvai, o tinkamas apsaugos lygis reikalauja didelės galios, kurią suteikia vikšrinė važiuoklė. Ukrainos atveju tokios NATO sistemos yra PzH-2000, AS90, AHS „Krab“ ir M109.

 

Kaip sakė Kobzaras, „jis „Krab“ laiko nebaigta, neapgalvota ir labai grubia mašina“. Ukrainietis kritikuoja daug paprastesnį interjerą, nepilną automatinę užtaisymo sistemą ir plonesnius šarvus, palyginti su PzH-2000.

Be to, Kobzaras paminėjo nuostolių skirtumą. PzH-2000 atveju iš 27 vienetų iki šiol nebuvo prarasta nė viena mašina, išskyrus vieną rimtai apgadintą, kuri buvo išsiųsta kapitaliniam remontui. Savo ruožtu „Krab“ atveju ukrainiečiai prarado 28 iš 80 naudotų vienetų.

Tai visiškai pagrįsta kritika, tačiau, kita vertus, paprastesnis dizainas yra lenkiškos haubicos „Krab“ privalumas, nes ji rečiau genda ir gali ilgiau išbūti mūšio lauke.

 

Didžiausias „Krab“ trūkumas – prastesni šarvai ir neizoliuota amunicijos dėtuvė, kuri pataikius gali reikšti greitą ekipažo mirtį. PzH-2000 buvo sukurta geriau, nes amunicijos dėtuvė buvo visiškai izoliuota nuo įgulos.

Savo ruožtu nuostolių atveju „Krab“, kurių buvo tris kartus daugiau nei PzH-2000, fronto linijoje išsilaikė ilgiau, o vokiškos mašinos ilgai buvo remontuojamos.

Be to, rusai dėl ideologinių priežasčių taip pat specialiai medžiojo lenkiškas haubicas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(4)
(90)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()