„Iki trečiadienio vakaro. Gali būti 5 000–6 000.“ Neįtikėtini įvykiai  ()

Iki trečiadienio vakaro (birežlio 19 d.)į karo komendantūras užsiregistravus 4 tūkst. asmenų, krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas tikisi, kad šis skaičius iki vasaros pabaigos dar augs ir pasieks 5 000–6 000.



© NARA (atvira licencija) | https://nara.getarchive.net/media/lithuanian-military-members-stand-in-formation-during-6cee77

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kai pradžia prasidėjo su tokia didžiule banga ir mes tuos 3 000 pasiekėme labai greitai, tai, matyt, gali būti 5 000–6 000 Aš tokios prognozės ir toliau laikausi“, – penktadienį LRT radijui sakė L. Kasčiūnas.

Tuo metu paklaustas, ar jau žinoma, kiek iš 4 000 užsiregistravusių asmenų yra tinkami į komendantūras, L. Kasčiūnas pažymėjo, kad tai paaiškės pasibaigus jų registracijai, kuri vykdoma iki šių metų rugpjūčio 31 dienos.

„Rugsėjį bus patikrinimas“, – nurodė jis.

Registracija į taikos meto karo komendantūras pradėta gegužės 1 dieną ir tęsis iki rugpjūčio 31 dienos.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, 4K vaizdo registratoriai, išmanieji elektros jungikliai, ant kaklo pakabinami mini ventiliatoriai, automobilio diagnostikos įrenginiai ir kt.
2149 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW03B“ - pripučia SUP irklentė

2) „iMars X22“ - automobilinis 4K vaizdo registratorius

3) „RMDZT-1PNL“ - išmanusis elektros jungiklis

4) Ant kaklo pakabinamas mini ventiliatorius

5) „LANPWR“ - 12V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

6) „Konnwei KW906“ - automobilio diagnostikos įrenginys

Išsamiau

ELTA primena, kad Krašto apsaugos ministerija (KAM) yra nurodžiusi, jog užsiregistravę asmenys į pratybas karo komendantūrų karinių vienetų sudėtyje bus kviečiami nuo 3 iki 10 dienų per metus. Pratybų metu ketinama užtikrinti aprūpinimą ginkluote ir ekipuote.

Karo atveju piliečiai, įtraukti į komendantūrų sąrašus ir įgiję karinių įgūdžių, padės ginti savo miestelį ar rajoną, saugos gyvenamojoje aplinkoje esančius svarbius objektus, kontrolės postus, užtikrins komendanto valandos laikymosi taisykles, dalyvaus turto rekvizicijos procese, stebės aplinką, kovos su nelegaliomis ginkluotomis grupėmis ar atliks kitas Lietuvos kariuomenės pavestas užduotis.

 

Taikos metu komendantiniai vienetai bus užpildyti profesinės karo tarnybos kariais, priskirtais parengto rezervo karo prievolininkais, Lietuvos šaulių sąjungos komendantiniais šauliais ir pilietiškais asmenimis. Taikos metu jų karinį rengimą užtikrins Krašto apsaugos savanorių pajėgos (KASP).

Planuojama, kad karinis rengimas karo komendantūrų kariniuose vienetuose bus pradėtas spalio mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Karolina Konopackienė
(19)
(3)
(16)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()