Tai lūžis. Vakarai priėmė baisų sprendimą  ()

Vakarai ir toliau judės į priekį.



© The Wall Street Journal (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=1tnigA_WvVc

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Procesas dėl leidimo Ukrainai smogti į Rusijos teritoriją ilgo nuotolio raketomis (iki 300 kilometrų) suteikimo paspartės. Vakarai peržengė savo „raudonąsias linijas“, kurios stabdė priimant sprendimus dėl karo Ukrainoje pastaruosius 2 metus. Tai per pokalbį su „Glavred“ pareiškė diplomatas, buvęs Ukrainos užsienio reikalų ministras Volodymyras Ogryzko.

Pasak jo, JAV vis dar dvejoja ir ieško pasiteisinimų, kodėl negali veikti, o arčiau grėsmės esanti Europa savo pasirinkimą jau padarė. Tokios mažos šalys kaip Danija, Nyderlandai ir Šiaurės šalys demonstruoja įspūdingą užsienio politikos aktyvumą ir drąsą.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, 4K vaizdo registratoriai, išmanieji elektros jungikliai, ant kaklo pakabinami mini ventiliatoriai, automobilio diagnostikos įrenginiai ir kt.
2175 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW03B“ - pripučia SUP irklentė

2) „iMars X22“ - automobilinis 4K vaizdo registratorius

3) „RMDZT-1PNL“ - išmanusis elektros jungiklis

4) Ant kaklo pakabinamas mini ventiliatorius

5) „LANPWR“ - 12V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

6) „Konnwei KW906“ - automobilio diagnostikos įrenginys

Išsamiau

„Aš jau net nekalbu apie Prancūziją, kuri dabar atlieka unikalų vaidmenį ir tampa politinės lyderystės pavyzdžiu. Manau, to paties turėtume tikėtis ir iš Vokietijos, nors čia yra tam tikrų niuansų. Tačiau pagal pagalbos mastą Vokietija dabar tapo lydere ir visokeriopai padeda Ukrainai. Ir informacija, kad vokiečiai siunčia dar vieną „Patriot“, yra to patvirtinimas“, – atkreipė dėmesį diplomatas.

Diplomatas pridūrė, kad Vakarų pagalbos Ukrainai atžvilgiu jau įvyko lūžis.

„G7 viršūnių susitikimo sprendimas, ypač dėl Rusijos pinigų panaudojimo, yra patvirtinimas, kad Vakarai pagaliau pradėjo realiai žiūrėti, kas yra Rusija, ir suprato, kad su ja susitarti neįmanoma. Ir Putinas tam aktyviai padeda: naujausias beprotiškas „taikos planas“ tiesiog patvirtino Rusijos diktatoriaus neadekvatumą. Taigi, aišku, kad reikia kažką daryti“, – sakė Ogryzko.

 

Jis išreiškė nuomonę, kad Vakarai ir toliau judės į priekį. Tačiau tai nereiškia, kad Vakarai siekia, kad Rusija žlugtų ir jos vietoje atsirastų 15 naujų porusiškų valstybių.

„Deja, taip nėra. Tačiau prisiminkime istoriją, ar kas klausėsi Amerikos prezidento ar JK ministro pirmininko 1991-aisiais, kurie taip pat nenorėjo SSRS žlugimo? Tiesiog yra objektyvūs dalykai, apie kuriuos ką tik kalbėjome ir kurie griauna šią gana supuvusią struktūrą iš vidaus“, – pabrėžė diplomatas.

Buvęs Užsienio reikalų ministerijos vadovas prisiminė „Wagner“ vadovą Jevgenijų Prigožiną, kuris būtų galėjęs pasiekti Maskvą, jei būtų nuėjęs dar 200 kilometrų. Jis pažymėjo, kad tuomet Putino režimą nuo žlugimo išgelbėjo tik stebuklas, nes kariškiai tiesiog žiūrėjo ir nepalaikė Rusijos diktatoriaus.

 

„Kai kurie žmonės mojavo vėliavomis ir palaikė Prigožiną. Todėl daug kas rodo, kad režimas supuvęs ir žlugs“, – apibendrino jis.

Ogryzko daro išvadą, kad Vakarų partneriams tai vis dar yra blogiausias scenarijus, nes jie nežino, kaip elgtis toliau.

„Mano atsakymas paprastas: sėsk ir pagalvok, suformuluok savo politiką, rašyk scenarijų, suprask, su kuo dabar reikia pradėti dirbti Rusijoje ir pan.“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(257)
(31)
(226)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: