„Nepaleisti nė vieno šūvio ir okupuoti.“ Neįtikėtina. Ji tikrai tai gali  (1)

JAV analitikai atskleidė galimą Pekino planą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© U.S. Navy Mass Communication Specialist 1st Class Jason Noble (Public Domain) | https://picryl.com/media/the-chinese-navy-ships-guided-missile-frigate-hengshui-572-and-guided-missile-154280

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaleisti nė vieno šūvio ir okupuoti. Kinija gali okupuoti Taivaną nepaleidusi nė vieno šūvio, pasinaudodama keliomis alternatyviomis salos blokados galimybėmis.

Apie tai praneša JAV strateginių ir tarptautinių studijų centro (CSIS) svetainė.

Analitikai priminė, kad pastaraisiais metais Kinija gerokai padidino spaudimą saloje. Šiandien Kinijos karo laivai ir orlaiviai Taivane veikia beveik kasdien, todėl baiminamasi, kad įtampa peraugs į tiesioginį karinį konfliktą.

Norite žinoti, ar jūsų namų oras gali sukelti vėžį? Tokio matuoklio Lietuvoje nerasite nei su žiburiu
2760 2 2

Super gera kaina

Ribotas kiekis

Itin geras funkcionalumas

Išsamiau

Tačiau, nors dalis pasaulio yra susitelkusi į atviros Kinijos invazijos grėsmę, Pekinas gali naudoti daugybę mechanizmų, kad „priverstų, nubaustų ar aneksuotų Taivaną“.

Taigi, ekspertų teigimu, Kinija gali įvesti karantiną „pilkojoje zonoje“ ne vadovaujama kariškių, o padedama pakrančių apsaugos ir kitų saugumo pajėgų.

„Užuot izoliavus salą, karantinas turėtų parodyti Kinijos gebėjimą išlaikyti Taivano kontrolę. Be to, kinams net nereikia visiškai apsupti salos, kad įvestų tokį karantiną“, – sako ekspertai.

 

Analitikai įsitikinę, kad net ir esant ribotam jūriniam karantinui Kinijos saugumo pajėgos galėtų blokuoti vieno ar dviejų pagrindinių uostų veiklą, o tai sukeltų rimtų problemų Taivanui.

Tačiau jie sako, kad tokiems galimiems scenarijams yra skiriama mažai dėmesio.

„Trumpuoju laikotarpiu karantinas yra labiau tikėtinas nei karinė invazija ar karinė blokada. Tai taip pat padidintų netikrumą dėl veiksmingo Taivano ir tarptautinės bendruomenės atsako“, – teigiama medžiagoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(19)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: