Įsiveržimas per sieną. „Daugiau kaip 1000.“ Perspėjami visi gyventojai  ()

Pasak ekspertų, gali būti, kad įtampa pasienyje gali greitai sustiprėti.



© Associated Press (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=soL49hk3v7o&ab_channel=AssociatedPress

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-27 Įsiveržimas per sieną. „Daugiau kaip 1000.“ Perspėjami visi gyventojai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja vėl pasiuntė į pietus balionus, greičiausiai su maišais šiukšlių, pirmadienį vakare pranešė Seulo kariuomenė.

Seulo Jungtinis štabų vadų komitetas pranešė, kad Šiaurės Korėja „vėl siunčia (įtariamus) balionus su šiukšlėmis, nukreiptus į Pietus“, ir pridūrė, kad šiuo metu balionai skrieja per sieną.

„Gyventojams patariama būti atsargiems dėl krintančių atliekų. Radus nukritusių balionų, jų nelieskite ir praneškite apie tai artimiausiam kariniam daliniui arba policijos nuovadai“, – priduriama pranešime.

Pchenjanas jau pasiuntė pietų kryptimi daugiau kaip 1000 balionų su šiukšlėmis, tokį žingsnį vadindamas atsakomaisiais veiksmais už balionus su propaganda, nukreipta prieš Pchenjaną, kurią vykdo Pietų Korėjos aktyvistai.

[Vokietija] Mažiausios kainos istorijoje! „Xiaomi Wanbo“ ir „Lenovo“ vaizdo projektoriai tik nuo 120€. Ribotas kiekis (Video)
3

Specialus rinkinukas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo T6 MAX“ vaizdo projektorius

2) „Lenovo Thinkplus Air H6“ vaizdo projektorius

3) „Lenovo Thinkplus Air H4S“ vaizdo projektorius

Išsamiau

Penktadienį vienas aktyvistas pietuose patvirtino paleidęs daugiau balionų, o Pchenjanas pažadėjo imtis atsakomųjų veiksmų.

Seulo miesto valdžia pirmadienio vakarą paskelbė perspėjimą gyventojams: „patvirtinta, kad balionas su šiukšlėmis iš Šiaurės Korėjos įskrido į Seulo oro erdvę“.

Teisiškai Pietų Korėja negali taikyti sankcijų aktyvistams, siunčiantiems balionus per sieną, nes 2023 m. teismo sprendimu tai uždrausta kaip nepateisinamas žodžio laisvės pažeidimas.

Aktyvistas Park Sang-hak‘as, kuris perbėgo iš Šiaurės Korėjos ir jau daug metų siunčia prieš režimą nukreiptus lapelius į šiaurę, teigė, kad praėjusios savaitės ketvirtadienį per sieną paleido 20 balionų su propaganda ir USB atmintukais su K-pop muzika ir televizijos dramomis.

Šiaurės Korėja itin jautriai reaguoja į tai, kad jos gyventojai turi prieigą prie Pietų Korėjos popkultūros; Jungtinių Tautų (JT) ataskaitoje teigiama, kad už didelio kiekio tokio turinio turėjimą gali būti skiriama mirties bausmė.

 

Įtampa dėl propagandos jau buvo dramatiškai įkaitusi ir anksčiau. 2020 m. Pchenjanas, kaltindamas prieš Šiaurę nukreiptus lankstinukus, vienašališkai nutraukė visus oficialius karinius ir politinius ryšius su Seulu ir susprogdino nenaudojamą ryšių su Pietų Korėja biuro pastatą pasienio mieste Kesonge.

Abiejų Korėjų santykiai pasiekė vieną žemiausių taškų per pastaruosius metus, o šią savaitę Kim Jong Unas priėmė Rusijos vadovą Vladimirą Putiną ir pasirašė abipusės gynybos susitarimą, sukėlusį pyktį Seule.

Atsakydama į tai, Pietų Korėja – pagrindinė ginklų eksportuotoja – pareiškė, kad „persvarstys“ ilgametę politiką, kuri neleido jai tiesiogiai tiekti ginklų Ukrainai.

 

Pasak ekspertų, gali būti, kad įtampa pasienyje gali greitai sustiprėti.

„Taip pat negalime atmesti galimybės, kad Šiaurės Korėja gali imtis drastiškesnių provokacinių veiksmų, nes, pasirašiusi sutartį su Rusija, įgijo pasitikėjimo savimi“, – sakė Korėjos nacionalinio susivienijimo instituto vyresnysis mokslinis bendradarbis Hong Minas.

Šeštadienį į Pietų Korėją atvyko JAV lėktuvnešis, dalyvausiantis jungtinėse pratybose, kurių tikslas – pasirengti veiksmingiau atremti Šiaurės Korėjos grėsmes, prieš vėliau birželį vyksiančias bendras Seulo, Vašingtono ir Tokijo karines pratybas.

Pchenjanas visada smerkė panašias jungtines pratybas kaip invazijos repeticijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Rita Vidugirienė
(30)
(50)
(-20)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()