„Jeigu taip nutiks, Rusijos apskritai visi nustos bijoti“  ()

Rusija turi paslapčių, kurias atskleidus ji praras savo pagrindinį kozirį.


Rusija žvangina nežinia kokios būklės branduoliniais ginklais
Rusija žvangina nežinia kokios būklės branduoliniais ginklais
© Vitaly V. Kuzmin (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2011_Moscow_Victory_Day_Parade_(360-49).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo pat visiškos invazijos pradžios Rusija nuolat žvangina branduoliniais ginklais ir grasina jais Ukrainai bei pasauliui. Tačiau vis dar sunku įvertinti Maskvos branduolinio potencialo būklę.

Branduolinių raketų ekspertas Aleksandras Kočetkovas „24 kanalui“ sakė, kad oficialios informacijos šiuo klausimu nėra. Tačiau JAV stebi situaciją naudodamosi palydovine ir agentūrine žvalgyba.

Iš Rusiją palikusių branduolinių ginklų ekspertų gauta informacijos, kad net Kremlius tiksliai nežino, kokios būklės yra Rusijos branduoliniai ginklai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanūs LED šviestuvai, pjūklai, portabilių monitorių rinkiniai, išmanieji elektros jungikliai, ausinės ir 120W įkrovikliai
1153 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWill BW-CLT2“ - masiškai perkamas išmanus LED šviestuvas

2) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis tiesinis pjūklas su 4 peiliais

3) „GTMEDIA Mate X“ - monitorių portabilus rinkinukas, fantastiškas daiktas darbui ir pramogoms

4) „Tongou Tuya Wifi DIN RAIL Switch“ - išmanusis elektros jungiklis

5) „Realme Buds Air6“ - TWS ausinės su ANC, LHDC 5.0

6) „Blitzwolf BW-i100“ - 120W galios 5-ių jungčių įkroviklis

Išsamiau

„Kalbant apie strateginius branduolinius ginklus, jie tikriausiai yra saugomi, atnaujinami ir tinkamai reguliuojami. Šie ginklai ir jų medžiagos „sensta“, todėl reikia tokio darbo“, – sakė branduolinių raketų ekspertas.

Dėl taktinių branduolinių ginklų būklės Rusijoje, pasak jo, apskritai nieko nežinoma. Taip pat nėra informacijos, ar jie buvo laikomi tinkamomis sąlygomis. Jos pakankamai griežtos kalbant apie slėgį saugykloje, temperatūrą. Jei ji svyruotų plius minus 3 laipsnių ribose, tai galėtų turėti įtakos šių ginklų koviniam pajėgumui.

 

Kas nutiko šiems ginklams, gali parodyti tik branduoliniai bandymai. Tačiau rusai negali jų atlikti: arba jie nemoka, arba bijo.

Beje, požeminių branduolinių bandymų rezultatai būtų žinomi iš karto, nes yra priemonių jiems sekti. Jei būtų buvęs atliktas bandymas ore, visi jį būtų matę.

„Galbūt šių bandymų rezultatas bus toks neigiamas, kad Rusijos apskritai visi nustos bijoti. Tačiau yra vienas faktas: branduolinių bandymų nėra, taip pat nėra ir rusų branduolinio ginklo artėjimo prie panaudojimo vietų“, – sakė Aleksandras Kočetkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(182)
(13)
(169)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()