Kas tai buvo? Ukraina sutriuškino labai specifinį objektą (Video)  ()

Turėjo apsaugoti nuo tokių atakų.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© emkanicepic (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/radar-military-technology-antenna-3191746/

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-25 Kas tai buvo? Ukraina sutriuškino labai specifinį objektą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos sudavė galingą smūgį Rusijos tolimojo kosminio ryšio centrui, esančiam Vitino kaime netoli Eupatorijos okupuotame Kryme, praneša „Defence Express“.

Šis objektas, žinomas kaip 40-asis atskiras valdymo ir matavimo kompleksas, Rusijai turėjo didelę strateginę reikšmę. Kol kas nežinoma, kokio tipo ginklas buvo panaudotas per išpuolį.

[Vokietija] Mažiausios kainos istorijoje! „Xiaomi Wanbo“ ir „Lenovo“ vaizdo projektoriai tik nuo 120€. Ribotas kiekis (Video)
3

Specialus rinkinukas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo T6 MAX“ vaizdo projektorius

2) „Lenovo Thinkplus Air H6“ vaizdo projektorius

3) „Lenovo Thinkplus Air H4S“ vaizdo projektorius

Išsamiau

Vietos gyventojai užfiksavo galingus sprogimus ir didelio masto gaisrą, kurį patvirtina vaizdo įrašai ir NASA palydovinės gaisrų stebėsenos duomenys.

Centras, kuris žinomas kaip 40-asis atskiras valdymo ir matavimo kompleksas NIP-16 ir karinis padalinys 81415, yra unikalus Rusijos objektas, užtikrinantis ryšį su kosminiais laivais, įskaitant karinius palydovus. Nuo 2014 m. kompleksas buvo perduotas Rusijos oro ir kosmoso gynybos pajėgoms ir aktyviai modernizuojamas. 

Kol kas nežinoma, kokie tiksliai ginklai buvo panaudoti per išpuolį. Galimi variantai yra bepiločiai orlaiviai, sparnuotosios ar balistinės raketos ir smūgis iš jūrinio bepiločio lėktuvo „Sea Baby“ su „Grad“ analogu. Pastarasis variantas atrodo tikėtinas dėl to, kad centras yra netoli pakrantės – vos už 2 km.

 

Šiame objekte taip pat buvo dislokuota kita radijo ryšio įranga, įskaitant radioelektroninės kovos kompleksą „Krasucha“, kuris turėjo apsaugoti nuo tokių atakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(0)
(71)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()