Tai įvyks pirmą kartą per visą karą. Kokį sprendimą nori priimti JAV  ()

Kol kas sprendimas dar turi gauti galutinį Bideno patvirtinimą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© U.S. Air Force/Justin Connaher (Public Domain) | https://www.flickr.com/photos/39955793@N07/28715394603/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento Joe Bideno administracija svarsto galimybę panaikinti draudimą Ukrainoje dislokuoti amerikiečių karinius rangovus.

CNN apie tai rašo remdamasis keturiais neįvardytais informuotais JAV pareigūnais, praneša Censor.NET.

Vašingtonas nori padėti Ukrainai prižiūrėti ir remontuoti JAV teikiamas ginklų sistemas. Tačiau Bideno administracijos atstovai šiuo klausimu tebedirba. Kol kas sprendimas dar turi gauti galutinį Bideno patvirtinimą.

„Mes nepriėmėme jokių sprendimų, o bet kokios diskusijos šiuo klausimu yra per anksti. Prezidentas yra visiškai įsitikinęs, kad jis nesiųs amerikiečių karių į Ukrainą“, – sakė anonimiškumo pageidavęs JAV pareigūnas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanūs LED šviestuvai, pjūklai, portabilių monitorių rinkiniai, išmanieji elektros jungikliai, ausinės ir 120W įkrovikliai
1153 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWill BW-CLT2“ - masiškai perkamas išmanus LED šviestuvas

2) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis tiesinis pjūklas su 4 peiliais

3) „GTMEDIA Mate X“ - monitorių portabilus rinkinukas, fantastiškas daiktas darbui ir pramogoms

4) „Tongou Tuya Wifi DIN RAIL Switch“ - išmanusis elektros jungiklis

5) „Realme Buds Air6“ - TWS ausinės su ANC, LHDC 5.0

6) „Blitzwolf BW-i100“ - 120W galios 5-ių jungčių įkroviklis

Išsamiau

Jei atitinkamas sprendimas bus patvirtintas, Pentagonas pirmą kartą nuo 2022 metų galės sudaryti sutartis dėl amerikiečių rangovų įdarbinimo Ukrainoje, kurie padės remontuoti įrangą. JAV pareigūnų teigimu, tai paspartins Ukrainos kariuomenės naudojamų ginklų sistemų priežiūrą ir remontą.

Pastebima, kad JAV suteiktą karinę techniką, kuri mūšiuose patyrė didelę žalą, ukrainiečiams tenka iš šalies vežti remontuoti į Lenkiją, Rumuniją ar kitas NATO šalis. Šis procesas užima daug laiko.

CNN rašo, kad amerikiečiai padeda ukrainiečiams reguliariai atlikti techninę priežiūrą ir teikia logistinę pagalbą, tačiau tik per atstumą – per vaizdo pokalbį ar saugų telefono ryšį.

 

Leidinio pašnekovų teigimu, pastaraisiais mėnesiais Bideno administracijos pareigūnai pradėjo rimtai peržiūrėti šiuos apribojimus, atsižvelgdami į tolesnį Rusijos karių veržimąsi į priekį ir karinės pagalbos vilkinimą.

Jeigu JAV kariniams rangovams, finansuojamiems JAV vyriausybės, bus leista būti Ukrainoje, tai reiškia, kad jie galės daug greičiau padėti remontuoti sugadintą techniką.

Visų pirma, anot pareigūnų, naikintuvams F-16, kurių Ukraina tikisi šiemet, ginkluotosioms pajėgoms pradėjus juos naudoti, reikės nuolatinės priežiūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(2)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: