Rusai aplenkė Ukrainą? Tai vystosi katastrofiškais tempais  ()

„Plano B“ jie neturi.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© tprzem (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/soldier-the-war-the-army-conflict-4768756/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos negauna tinkamo kiekio ginklų ir praranda pranašumą prieš priešą, nes vadovybė neanalizuoja silpnųjų ir stipriųjų kovinės taktikos pusių ir neparengia „plano B“.

Tai interviu laikraščiui „Novynarnia“ pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teritorinės gynybos pajėgų karininkas, minosvaidžių instruktorius Serhijus Molodidas.

Pasak jo, Rusijos okupantai mokosi greičiau nei Ukrainos ginkluotosios pajėgos, nes Rusijos vadovybė pratybų metu atnaujina vadovėlius ir instrukcijas.

Pasak jo, „sovietinėje“ ir autoritarinėje Rusijoje laikomasi kitokio požiūrio. Jie reguliariai skelbia gaires, vadovėlius ir atnaujintus kovinės taktikos vadovus.

„Jie leidžia knygas, kuriose atskleidžia mūsų taktiką ir rekomendacijas dėl atsakomųjų priemonių savo kovotojams. Priešas yra lankstus. Jie turi samdinių, kurie kovoja taip, kaip nori. FPV dronai vystosi katastrofiškais tempais“, – sakė instruktorius.

[Vokietija] Mažiausios kainos istorijoje! „Xiaomi Wanbo“ ir „Lenovo“ vaizdo projektoriai tik nuo 120€. Ribotas kiekis (Video)
3

Specialus rinkinukas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo T6 MAX“ vaizdo projektorius

2) „Lenovo Thinkplus Air H6“ vaizdo projektorius

3) „Lenovo Thinkplus Air H4S“ vaizdo projektorius

Išsamiau

Kaip pavyzdį jis pateikė situaciją Časiv Jaro srityje, kur Ukrainos kariai negauna pakankamai ginklų. Per pokalbį su minosvaidžių baterijos vadu Serhijus Molodidas sužinojo apie katastrofišką šaudmenų trūkumą.

„Jis pasakė: „Duokite mums 100 minų per dieną ir priešas bus sustabdytas“. O ar žinote, kiek jie gauna? Dešimt minų vienai kovos dienai! Kaip jie turi atlikti savo užduotis? Dešimt minų – tai du ar trys taikiniai, ne daugiau“, – sakė Molodidas.

Instruktoriaus teigimu, Ukrainos koviniams daliniams reikalinga jų veiksmų analizė. Karininkas mano, kad analizuoti mūšius verta ne tik nesėkmės, bet ir sėkmės atveju.

 

Sergejus Molodidas taip pat pažymėjo, kad rusai greitai aplenkė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas IT sprendimų fronte srityje.

„Visi daliniuose jau pradėjo dirbti naudodamiesi „Starlink“, „Krapiva“ (situacijos suvokimo sistema – red.), srautais, dronais ir pan. Bet kas dabar prisimena, ką daryti, jei tai neveikia? Prie patogių technologijų lengva priprasti... Priešas žino apie šį pranašumą. Ir jis imsis veiksmų jam neutralizuoti. O ką darysime mes, kai priešas šį pranašumą neutralizuos? 2022 m. turėjome pranašumą dronų srityje. O kas dabar? Dabar pranašumą dronų srityje turi rusai“, – aiškino instruktorius.

Karininkas paaiškino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos praranda savo pranašumą, nes neanalizuoja savo silpnųjų ir stipriųjų pusių. Yra padalinių, kurie kuria „planą B“, tačiau jų nedaug.

 

Be to, dar viena problema – vadovybė ir nepakankamas bendravimas krizės atveju. Karininkas užsiminė, kad vyresnieji vadai nenori išklausyti ir sąžiningai bendrauti su pavaldiniais, jei kas nors nutinka ne taip, nes, pasak karininko, kariai bijo savo viršininkams pranešti blogų naujienų.

„Mentalitetas, nenoras mokytis, pripažinti klaidas ir sovietinės tradicijos – tai priežastys, kodėl pas mus neveikia veiksmų vertinimas. Reikia gebėti atpažinti problemas ir savo klaidas, išklausyti pavaldinius, mokėti įvertinti situaciją ir priimti adekvačius sprendimus, o ne kasdien šaukti ant pavaldinių. Žinoma, yra ir tinkamų vadų, bet jie sudaro 20 proc. visų karininkų...“ – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(19)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()