„Jie sėlino iš visų pusių.“ Galinga žinia. Kas atvyko į frontą  ()

Žurnalistai apsilankė viename iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos padalinių Donecko srityje.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=818599047119842&set=pcb.818599067119840

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-26 „Jie sėlino iš visų pusių.“ Galinga žinia. Kas atvyko į frontą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešakinėse linijose Donecko srityje esantys Ukrainos gynėjai jau pradėjo gauti artilerijos sviedinius, kurių tiekimą atitolino kelis mėnesius trukę politiniai ginčai Vašingtone.

Tai rašoma „Reuters“ straipsnyje. Žurnalistai apsilankė viename iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos padalinių Donecko srityje, skelbia Censor.NET.

Pasak karių, jie anksčiau buvo priversti apriboti 155 mm sviedinių naudojimą prieš Rusijos armiją, o tai pakenkė jų galimybėms palaikyti pėstininkus.

Su kuponais fantastiškas SUP irklenčių pasirinkimas, bent 300€ pigiau nei Lietuvoje „OnePlus 12“ išmanieji telefonai ir „OnePlus Buds 3“ TWS ausinės (Video)
1610 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš EU/Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „OnePlus 12“ - 12-256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

3) „OnePlus Buds 3“ - TWS ausinės su LHDC

Išsamiau

„Buvo „sviedinių badas“. Amunicija buvo normuojama gana griežtai. Tai paveikė pėstininkus. Jie (rusai – red.) sėlino iš visų pusių, pėstininkai kentėjo“, – pasakojo 46 metų dalinio vadas Vasylis.

Šiuo metu, anot jo, „sviedinių bado“ nėra.

„Dabar nėra „sviedinių bado“ ir dirbame gerai“, – pabrėžė kariškis.

 

„Reuters“ pažymi, kad po to, kai JAV Kongresas patvirtino 61 milijardo dolerių pagalbos paketą Ukrainai, gynėjams pradėta tiekti nauja amunicija.

Savo ruožtu 39 metų to paties padalinio ginklininkas Olehas teigė, kad problema yra ne tik sviediniai. Anot jo, Ukrainos pradėtos mobilizacijos kampanijos tempai yra nepakankami.

„Mūsų labai mažai, žmonių neužtenka. Neturime net pusės žmonių, kurių turėtume turėti“, – užsienio žurnalistams sakė karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(2)
(59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: