„Iš kur jie tai gavo?! Ten tokie tempai, kad...“ Kaip iš tiesų kariauja Rusija  ()

Pasak karininko, Rusijos armija nuolat stengiasi tobulinti karinius įgūdžius.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© 33 Окрема Механізована Бригада (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=817628003883613&set=pcb.817628237216923

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teritorinės gynybos pajėgų karininkas ir minosvaidininkų instruktorius Serhijus Molodedas mano, kad Rusijos armija mokosi greičiau nei Ukrainos kariuomenė. Anot jo, Rusijoje nuolat leidžiami mokymo vadovai ir žinynai, kurie yra atnaujinami.

„Rusijoje, kuri yra visiškai autoritarinė, yra kitoks požiūris. Jie reguliariai teikia rekomendacijas, vadovus ir žinynus, pagrįstus naujausia patirtimi. Jie spausdina knygeles, kuriose savo kariams atskleidžia mūsų taktiką ir teikia rekomendacijas dėl atsakomųjų veiksmų. Priešas yra lankstus. Jie turi samdinių, kurie kovoja kaip nori. Jie turi skaitmenines „Motorolas“ (radijo stotelės, kartotuvai – red.) – iš kur jie tai gavo?! FPV dronų plėtra vystosi katastrofiškais tempais...“, – interviu „Novynarnia“ pažymėjo instruktorius.

[Vokietija] Tik 37€ už akumuliatorinį trimerį! Su 2 baterijomis, įkrovikliu, peiliais ir žaibišku pristatymu. Paskutiniai vienetai
1471 3

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

Jis papasakojo, kaip neseniai kalbėjosi su minosvaidžių baterijos vadu Časiv Jaro kryptimi, kuris teigė, kad negavo reikiamo kiekio ginklų.

„Jis sako: „Duokite mums 100 minų per dieną ir priešas bus sustabdytas“. Ar žinote, kiek jie duoda? 10 minų per dieną! Kaip jie gali atlikti savo užduotis? 10 minų yra du ar trys taikiniai, ne daugiau“, – aiškino Molodedas.

Anot jo, esminis karo veiksnys yra atliktų veiksmų analizės stoka. Kariškis mano, kad tai turėtų būti atliekama ne tik nesėkmingų operacijų atveju, bet ir sėkmingų.

 

„Dabar viskas sutvarkyta, kad veiktų per „Starlink, dronus ir pan. Bet kas žino, ką daryti, jei nepavyks? Lengva priprasti prie patogių technologijų... Apie šį pranašumą priešas žino. Ir jis imsis veiksmų tai neutralizuoti. Ką darysime, kai priešas neutralizuos šį pranašumą? 2022 m. turėjome pranašumą. Kas dabar? Dabar rusai turi pranašumą bepiločių orlaivių srityje, jie jau sukūrė savo drono variantą artilerijai“, – pridūrė instruktorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(21)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: