„Minus 12 lėktuvų.“ Neįtikėtina bausmė  ()

„Manau, kad šie darbai vyksta“.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© Defence-Imagery (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/fighter-jets-jets-planes-army-1008/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Vakarai sušvelnins apribojimus smūgiams prieš Rusijos Federaciją perduotais ginklais, Ukraina galės naikinti Rusijos lėktuvus tiesiog aerodromuose. Apie tai, kaip Ukraina gali suduoti baudžiamąjį smūgį, interviu OBOZ.UA pasakojo karo ekspertas, atsargos pulkininkas Petro Černychas. 

Pasak jo, be ATACMS raketų, kurių veikimo nuotolis siekia tik 300 kilometrų, Ukraina gali naudoti „Storm Shadow“ raketas, kurios gali pataikyti jau 500 kilometrų atstumu. 

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Atminties kortelės, automobilio diagnostikos įrenginiai, mini PC, ventiliatoriai, stulbinamų galimybių išmanieji laikrodžiai ir kt. (Video)
1685 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30/2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „LAUNCH CR3008 PLUS“ - automobilio diagnostikos įrenginys

2) „BlitzWolf BW-TF1“ - 32-256GB atminties kortelės su adapteriu

3) Ant kaklo pakabinamas mini ventiliatorius

4) „Ninkear N9“ - mini PC, 8+256GB, Windows 11

5) „MechZone“ - 72 klaviatūros dangtelių rinkinys

6) „ET210“ - išmanusis laikrodis

Išsamiau

„Tiesa, yra dar viena raketa, tinkanti F-16 naikintuvui – AGM-158 JASSM. Ji gali smogti iki 900 kilometrų atstumu. Tai yra trys kategorijos raketų, kuriomis mus gali aprūpinti mūsų sąjungininkai“, – sakė ekspertas.

Černychas taip pat pabrėžė, kad Ukraina turi ir savo raketų R-360 „Neptun“. Jas atitinkamai patobulinus, jos taip pat gali būti naudojamos tolimiems smūgiams agresoriaus teritorijoje suduoti. „Manau, kad šie darbai vyksta“, – pridūrė jis.

Analitikas pažymi, kad palankaus scenarijaus atveju net ir viena raketa, kuri pralaužtų Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemą, gali padaryti didelę žalą kariniam aerodromui. Pasak jo, kasetinė kovinė galvutė gali išmesti pakankamai subamunicijos, kad šrapneliai pasklistų po didelę teritoriją ir vienu metu pakenktų daugeliui orlaivių.

 

„50-70 metrų aukštyje nuo taikinio ši raketa atsiveria ir išmeta iki kelių šimtų metrų skersmens sprogstančius „kamuoliukus“. Taip susidaro nuolaužų šydas, keli šimtai tūkstančių nuolaužų. Jie perskrodžia viską, kas tik įmanoma. O lėktuvai yra iš duraliuminio ir šiek tiek plieno. Tai reiškia, kad viena raketa sąlyginai gali pakenkti maždaug 12 lėktuvų eskadrilei“, – paaiškino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(207)
(7)
(200)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()