„Visa technika iškart tapo metalo laužu. Nė vienas okupantas nepabėgo.“ Košmaras. Kas vyksta prie Heorhijivkos (Video)  (1)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sumušė rusus prie Heorhijivkos. Žiniasklaida parodė, kas liko iš Rusijos armijos kolonos.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=816890103957403&set=pcb.8168901706

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Košmaras fronte. Ukrainos kariuomenė sumušė rusus netoli Heorhijivkos, Donecko srityje. Sunaikinta visa šarvuočių grupė kartu su pėstininkais ir šturmo kariais.

46-oji atskiroji šturmo brigada teigė, kad pavyko neutralizuoti visą okupantų techniką, kurią šį kartą Rusijos armijos vadovybė pasiuntė šturmui.

„Visa technika, pajudėjusi į 46-osios atskirosios šturmo brigados poziciją, iškart tapo metalo laužu. Nė vienas nepabėgo“, – pasakojo kariai.

Mūšio lauke liko trys tankai, vienas šarvuotas transporteris MT-LB ir viena pėstininkų kovos mašina BMP.

Rusai visus šarvuočius uždengė apsauginėmis grotelėmis, kurios turėjo sustabdyti dronus. Tačiau būtent FPV dronai tapo ginklais, smogusiais rusų šarvuočiams.

[Vokietija] Tik 37€ už akumuliatorinį trimerį! Su 2 baterijomis, įkrovikliu, peiliais ir žaibišku pristatymu. Paskutiniai vienetai
1471 3

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

Taip pat, norint pravažiuoti per Ukrainos minų laukus, ant tankų buvo sumontuoti priešmininiai tralai KMT-6. Tralo veikimo principas pagrįstas minų išstūmimu iš žemės ir jų išmetimu už vėžių.

Iš šturmo būrio buvo pašalinti 8 okupantai, dar 14 buvo sužeisti, kai kurie pabėgo iš mūšio lauko. Taip pat 4 Rusijos kariai nusprendė pasiduoti.

„Keturi okupantai protingesni, jie pasidavė į nelaisvę ir papildė gynybos pajėgų mainų fondą“, – sakė kariai.

Heorhijivka yra į vakarus nuo Marjinkos, per kaimą eina kelias į Kurachovę – vieną pagrindinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybos centrų Donecko srityje. Tai ne pirmas okupantų bandymas prasibrauti šalia šios gyvenvietės. Dar birželio pradžioje kariai sustabdė Rusijos šarvuotų grupuočių atakas Heorhijivkos kryptimi.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(192)
(3)
(189)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: