„Apie tai skelbia visi.“ Baisu. Ką daro rusai  ()

Kankinimai buvo taikomi ir ištisoms belaisvių grupėms.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© 43 окрема механізована бригада (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=817657527213994&set=a.229159252730494

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi iš daugiau nei 600 apklaustų civilių ar karių, laikytų Rusijos Federacijos nelaisvėje, kalbėjo apie kankinimus ir netinkamą elgesį.

JT Žmogaus teisių stebėjimo misija Ukrainoje apie tai praneša savo pareiškime, skirtame Tarptautinei paramos kankinimo aukoms dienai, praneša Censor.NET.

„Nuo 2022 metų vasario JT Žmogaus teisių stebėjimo misija Ukrainoje apklausė daugiau nei 600 paleistų Ukrainos civilių ir karo belaisvių, įskaitant karo belaisvius, kurie buvo paleisti iš Rusijos nelaisvės per mainus gegužės 31 d. Kaip ir ankstesnėse išvadose, kiekvienas pašnekovas per šį pastarąjį apsikeitimą belaisviais kalbėjo apie kankinimus – nuo ​​stipraus sumušimo ir ilgalaikio buvimo įtemptose kūno padėtyse iki lytinių organų elektros šoko ir šunų persekiojimo“, – sakoma pranešime.

[Vokietija] Tik 37€ už akumuliatorinį trimerį! Su 2 baterijomis, įkrovikliu, peiliais ir žaibišku pristatymu. Paskutiniai vienetai
1471 3

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

Kankinimai buvo taikomi ir ištisoms belaisvių grupėms.

„Karo belaisviai turėjo praeiti tarp sargybinių eilių, kurie juos mušdavo policijos lazdomis ar krėsdavo elektros šoku. Varginantys fiziniai pratimai ir pažeminimai, pavyzdžiui, karo belaisvių vertimas mokytis ir dainuoti rusiškas patriotines dainas, taip pat buvo kasdienybės dalis“, – pažymėjo JT Žmogaus teisių stebėjimo misija Ukrainoje.

 

Kalbinti asmenys taip pat teigė, kad nelaisvėje nuolat jautė alkį ir ilgą laiką buvo netekę tinkamos medicininės priežiūros.

„Esant prastoms higienos sąlygomis, tai dažnai lėmė didelį belaisvių svorio kritimą ir odos ligas; kai kurie karo belaisviai neteko kelių dantų. Šie parodymai atitiko pačios misijos pastebėjimus – apklaustųjų fizinė būklė atitiko jų parodymus“, – pridūrė misija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(37)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()