Skandalas Ukrainoje. „Jam buvo suteiktas Ukrainos didvyrio vardas...“  ()

Įsakė eiti į puolimą be reikalingos artilerijos amunicijos.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=819007153745698&set=pcb.819007187079028

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-28 Skandalas Ukrainoje. „Jam buvo suteiktas Ukrainos didvyrio vardas...“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 24 dieną prezidentas Volodymyras Zelenskis nušalino generolą Jurijų Sodolą iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jungtinių pajėgų vado pareigų, kurias jis ėjo kiek daugiau nei 4 mėnesius. Nors prezidentas priežasčių neįvardijo, prieš tai „Azov“ nacionalinės gvardijos brigados štabo viršininkas Bohdanas Krotevičius prieš generolą pateikė skundą Valstybiniam tyrimų biurui.

„Washington Post“ pavyko susipažinti su šio skundo tekstu ir sužinoti, kuo būtent Krotevičius kaltina generolą. Kaip matyti iš skundo teksto, Krotevičius apkaltino Sodolą keletu klaidų, pradedant nuo Mariupolio gynimo 2022 m.

[Vokietija] Fantastiški 21V suktukai-grąžtai tik 27€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 25+2 padėtys ir kt.
1376 2

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

„Nors generolas Sodolas nevadovavo miesto gynybai ir Mariupolyje nepraleido nė valandos, jam buvo suteiktas Ukrainos didvyrio vardas“, – rašė Krotevičius ir pridūrė, kad „Azov“ brigados buvo neaprūpinta amunicija ir neparuošta miesto gynybai prieš Rusijos puolimą.

Po to, kai vienas iš miesto vadų paprašė iš Sodolo nurodymų, Krotevičius tapo liudininku, kaip Sodolas prieš padėdamas ragelį atsakė: „Mus demaskavo“.

 

Visai neseniai, vadovaudamas rytų frontui, Sodolas įsakė „Azov“ eiti į puolimą be reikalingos artilerijos amunicijos, o kai buvo pateikti argumentai, kodėl tai neįmanoma, „vado [„Azov“] atžvilgiu buvo pradėtas tarnybinis tyrimas“, rašoma skunde.

„Generolas Sodolas neadekvačiai vadovauja kariuomenei, dėl jo sprendimų žuvo tūkstančiai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, Nacionalinės gvardijos ir kitų gynybos padalinių karių, o tai lėmė silpnas pozicijas fronte ir didelio kiekio teritorijos praradimą“, – tvirtino Krotevičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(3)
(96)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: