„Nebent ant vienračių atvažiuotų.“ Neįsivaizduoja, ką dar gali padaryti priešas  ()

Kovoti mieste yra labai sunku.


Automobilis Lada 2104
Automobilis Lada 2104
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=D9w8xavt_dw

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai šturmuoja Ukrainos pozicijas, naudodami įvairią karinę techniką, net „Žigulius“.

Apie tai papasakojo brigados „Rubež“ planavimo skyriaus karininkas, Nacionalinės gvardijos majoras Dmytro Kožubenka. Buvo kurioziškas atvejis, kai Ukrainos karininkai gerokai nustebo.

„Jie puolė mūsų pozicijas su „Žiguliais“. Tai buvo automobilis, panašus į VAZ-2104, tačiau be durelių. Jis buvo maksimaliai paruoštas greitam pėstininkų gabenimui. Bet jie labai greitai demilitarizavo ir save, ir automobilį“, ­– sakė Kožubenka.

Jis pridūrė, kad net neįsivaizduoja, ką dar gali padaryti priešas, kad nustebintų Ukrainos kariuomenę.

[Vokietija] Tik 37€ už akumuliatorinį trimerį! Su 2 baterijomis, įkrovikliu, peiliais ir žaibišku pristatymu. Paskutiniai vienetai
1471 3

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

„Jie šturmavo mus ir bagiais, ir keturračiais, ir motociklais, ir „Žiguliais“. Ir šarvuočiais, savaime suprantama. Nebent dar ant vienaračių ir ar dviračių atvažiuotų“, – juokavo jis.

Kožubenka taip pat paaiškino, kodėl labai sunku kovoti mieste.

„Kovoti mieste yra labai sudėtinga, nes ten priešas gali slėptis rūsiuose, sugriautuose namuose, palėpėse. Yra begalė vietų, kur galima įrengti šaudymo pozicijas, stebėjimo postus, kurių iš mūsų pusės nesimatys“, – sakė jis.

 

Jis pridūrė, kad bepiločiai orlaiviai padeda identifikuoti priešą, nes dauguma ukrainiečių pozicijų yra arba ant žemės, arba žemiau žemės paviršiaus, ir labai sunku pastebėti už griuvėsių judantį priešą. Pasak jo, todėl dronų pagalba galima aptikti priešą iš oro, o termovizorių pagalba – identifikuoti jį slėptuvėse. D. Kožubenka pažymėjo, kad dronai vaidina svarbų vaidmenį miesto mūšiuose, nes jie gali pamatyti tai, ko negalima pamatyti iš pozicijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: