„Jis įsiuto.“ Visiems šokas. Ką įsakė Lukašenka  ()

Užsienyje dirbantys Baltarusijos diplomatai panikuoja.



© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alexander_Lukashenko_2022.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo garsus Izraelio visuomenės veikėjas Leonidas Nevzlinas.

„Baltarusijoje nusižudė žinomas diplomatas Denisas Sidorenko, neseniai grįžęs iš Vokietijos, kur 2016–2024 metais dirbo ambasadoriumi. Pareigūnas taip pat vadovavo bendradarbiavimo su ESBO ir Europos Taryba krypčiai Baltarusijos užsienio reikalų ministerijoje bei buvo artimas šalies užsienio reikalų ministrui Vladimirui Makėjui, kuris keistomis aplinkybėmis mirė 2022 metų lapkritį. Gali būti, kad ministras žuvo dėl ryšių su Vakarų partneriais už savininko nugaros.“

[Mažiausia kaina istorijoje+Vokietija] „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
1136 1

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Aleksandras Lukašenka po 2020-ųjų prezidento rinkimų falsifikavimo, o ypač 2022-aisiais įsijungęs į karą prieš Ukrainą, atsidūrė visiškoje izoliacijoje. Makėjus, turėdamas plačius ryšius ES ir JAV, šaltinių teigimu, toliau vedė derybas su Vakarų partneriais. Yra žinoma, kad specialiosioms tarnyboms perdavus šią informaciją A.Lukašenkai, jis įsiuto.

Pranešama, kad grįžęs iš ambasados ​​kelionės iš Vokietijos, Sidorenko taip pat tapo Valstybės saugumo komiteto dėmesio objektu. Baltarusijos diktatorius yra paranojiškas ir nuolat bijo sąmokslo už nugaros, todėl dabar visi iš ES grįžtantys karjeros diplomatai yra kruopščiai operatyvinio žvalgybos tarnybų tikrinimo objektas.

 

Šaltiniai užtikrinti, kad Deniso Sidorenkos mirtis yra Lukašenkos rankose. Šiandien užsienyje dirbantys Baltarusijos diplomatai jaučia paniką. Dabar grįžimas į tėvynę jiems kelia mirtiną riziką, o kai kurie jau galvoja apie politinį prieglobstį svečioje šalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(6)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()