„Panaudos Čečėniją.“ Metamos pajėgos. Įsijungė pats Kadyrovas  ()

Rusijoje kyla neramumai.


Teroristiniai išpuoliai Šiaurės Kaukaze padidino propagandistų baimę
Teroristiniai išpuoliai Šiaurės Kaukaze padidino propagandistų baimę
© ТАСС (Stop kadras) | https://t.me/tass_agency/257045

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teroristiniai išpuoliai Šiaurės Kaukaze, kuriuose dalyvavo ISIS, padidino propagandistų baimę dėl naujų išpuolių ir nestabilumo regione.

Kremliaus tinklaraštininkai ir Rusijos opozicinė spauda sustiprino pranešimus, kad birželio 25 d. Dagestane ginkluoti vyrai atidengė ugnį į policijos pareigūnus. Tuo pačiu metu jie internete paskelbė naujų kadrų iš įvykio vietos.

Agentūra TASS pranešė, kad specialiosios pajėgos aptvėrė beveik visą Machačkalos miesto centrą. O Dagestano vidaus reikalų ministerija teigė, kad jokios specialios operacijos nevykdė. Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai nusprendė pasidomėti situacija.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Alkotesteriai, nardymo įranga, Bluetooth garso siųstuvai-imtuvai, įspūdingi tikrikliai, įrankiai ir kt.
7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30/2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

2) „DIDEEP“ - nardymo rinkinys

3) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

4) „A20“ - portabilus, įkraunamas, bekontaktis alkotesteris

5) „BlitzWolf BW-BL2“ - Bluetooth garso siųstuvas-imtuvas

6) Įspūdingų galimybių ir kainos tikrikliai

Išsamiau

Dagestano vidaus reikalų ministerija pranešė, kad birželio 25 d. kažkas pranešė apie ginkluotą vyrą Machačkalos centre. Tačiau vėliau buvo pareikšta, kad žinia neatitinka tikrovės, o internete buvo paskelbta birželio 23 d. filmuota medžiaga.

Akivaizdus melagingos informacijos apie šaudymą platinimas plačiu mastu ir gana griežta policijos reakcija į melagingus pranešimus rodo, kad Rusijos informacinėje erdvėje padidėjo baimė ir lūkesčiai, jog Šiaurės Kaukaze bus naujų teroristinių išpuolių.

Tokiomis aplinkybėmis Kremlius stengiasi išlaikyti tariamą stabilumą Šiaurės Kaukaze.

Čečėnijos vadovas birželio 23 d. teroristinio išpuolio fone nusprendė dvigubai sustiprinti savo, kaip negailestingo autokratinio lyderio, įvaizdį. R. Kadyrovas atvirai paskelbė apie „kraujo kerštą“, grasindamas išžudyti visus vahabitų giminaičius.

 

Atrodo, kad Kadyrovas atsižvelgia į padidėjusius Rusijos nuogąstavimus dėl tolesnių išpuolių ir vaizduoja save kaip atidų ir negailestingą stipruolį, galintį užkirsti kelią nestabilumui Šiaurės Kaukaze, ir tam panaudos Čečėniją, praneša ISW.

ISW teigia, kad Kadyrovas nuolat apeliuoja į V. Putino palankumą ir tikriausiai supranta, kad tolesnė teroristinė veikla Šiaurės Kaukaze gali pakenkti jo padėčiai Kremliuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(30)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()