„Daugybė 500...“ Tai košmaras. Kas nutiko 83-iai šturmo brigadai  ()

Fronte nuostolių pasirodė per daug.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=812229301090150&set=pb.100069092624537.-2207520000

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-28 „Daugybė 500...“ Tai košmaras. Kas nutiko 83-iai šturmo brigadai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vadovybė anksčiau laiko išveda savo sudaužytos 83-iosios šturmo brigados likučius iš apylinkių netoli Vovčansko. Brigada mūšiuose dėl Vovčansko beveik visiškai prarado savo kovinį pajėgumą. Ji atitraukiama į užnugarį, kad būtų atkurta.

Apie tai birželio 26 d. pranešė su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis susijęs įtakingas karo tinklaraštininkas „Nikolajevskij Vanek“.

Jis pažymėjo, kad apie Rusijos 83-iosios šturmo brigados perkėlimą į Vovčanską tapo žinoma maždaug prieš tris savaites. Grupuotė buvo mesta į priešakines pozicijas „ambicingiems tikslams pasiekti“, visų pirma sustiprinti puolimą.

[Vokietija] Fantastiški 21V suktukai-grąžtai tik 27€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 25+2 padėtys ir kt.
1387 2

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

„Įsivėlė į kovas mieste, taip pat bandė apeiti miestą iš rytų, lindo į priekį. Praėjo trys savaitės – visa 83 šturmo brigada iš priešakinių pozicijų skubiai atitraukta, kad būtų atkurtas kovinis efektyvumas užnugaryje. Per daug nuostolių, jie negali kovoti“, – rašė tinklaraštininkas.

Jis patikslino, kad, be nuostolių, šioje brigadoje yra daug vadinamųjų „penki šimtųjų“, t. y. atsisakiusiųjų ir dezertyrų.

„Na, kaip galima per tokį trumpą laiką sužlugdyti visą brigadą... Beje, jiems ir pavymui pareina. 83-ioji desantine šturmo brigada, ate, ate“, – pažymėjo „Nikolajevskij Vanek“.

 

Jis patikslino, kad, esant dabartinei dinamikai, toks pat likimas netrukus ištiks ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų 128-ąją ir 138-ąją brigadas, kurių dalis buvo Vovčansko gamyklos „katile“.

Tinklaraštininkas pažymėjo, kad 57-osios motorizuotosios pėstininkų brigados, 36-osios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jūrų pėstininkų brigados, taip pat kitų dalinių kariai aktyviai dirba „nulindami“ rusų okupantus prie Vovčansko.

„Mūsų tigrai juos labai stipriai sudaužė“, – pranešė tinklaraštininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(1)
(63)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: