„Iš viso bus 500 000.“ Prasideda  ()

Ukrainą pasiekė svarbi pagalba.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Defense Visual Information Distribution Service (Public Domain) | https://picryl.com/media/some-155-mm-artillery-rounds-for-the-m777-howitzers-1c992b

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-29 „Iš viso bus 500 000.“ Prasideda  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina neseniai gavo pirmąją amunicijos partiją pagal Čekijos iniciatyvą. Tai 50 000 sviedinių, kurie buvo nupirkti už Vokietijos įnašą.

Apie tai pranešė „Ceske Noviny“, informuoja Censor.NET.

Kaip sakė Čekijos gynybos ministrė Jana Černochova, šalies vyriausybė bendradarbiavo su Vokietija, siekdama pristatyti šią sviedinių partiją į Ukrainą. Iš viso Berlynas finansavo 180 000 sviedinių.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Dviračių žibintuvėliai, išmaniosios IP kameros, 2in1 multimetrai su osciloskopais, aukšto slėgio plovimo įrenginiai ir kt. (Video)
1831 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30/2024-08-31

Ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Violent Mini Wind Fan“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

2) „LAOTIE B02“ - įkraunamas 1800lm dviračių žibintas

3) „MUSTOOL MT10A“ - 2in1 osciloskopas ir multimetras

4) „Hiseeu WTD714“ - 4MP, 2K, PTZ IP kamera, įkraunama nuo saulės

5) „FASGet“ - 16 linijų lazeriniai nivelyrai

6) „AUTSOME“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

Išsamiau

Ministrės teigimu, prie Čekijos iniciatyvos iki šiol prisijungė 18 valstybių. Iš jų 15 žadėjo lėšų skirti sviediniams. Dėl pirkimų Čekija pasirašo sutartį su kiekviena valstybe.

„Čekija užsibrėžė tikslą gauti amunicijos iš šalių, kurios netgi kartais gali būti vadinamųjų kelių azimutų šalimis, jos nenori aiškiai stovėti vienoje ar kitoje pusėje. Kita vertus, šiose šalys turi galimybių suteikti amuniciją Ukrainos labui“, – sakė Čekijos gynybos ministerijos vadovė.

 

Savo ruožtu Čekijos ministras pirmininkas Petras Fiala sakė, kad kiekvieną mėnesį į Ukrainą bus reguliariai pristatoma dešimtys tūkstančių amunicijos vienetų. Anot jo, Čekijos iniciatyva iki metų pabaigos į Ukrainą turėtų būti pristatyta iki 500 000 vienetų amunicijos. Toks sviedinių skaičius jau yra finansuotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: