Rusijos Tu-142 susidūrė su F-35  ()

Rusijos lėktuvai nuskrido apie 10 000 km nuo Biskajos įlankos iki Šiaurės Atlanto, po to juos perėmė Norvegijos naikintuvai F-35A.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegijos karališkųjų oro pajėgų naikintuvai F-35A virš Biskajos įlankos netoli vakarinės Prancūzijos pakrantės perėmė ir palydėjo du Rusijos karo lėktuvus Tu-142MK (sukurti Tu-95 pagrindu).

Kaip rašo „Bulgarian Military“, lėktuvai atliko specialią užduotį, susijusią su naujojo už horizonto „matančio“ radaro, įrengto netoli Žemutinio Naugardo, kalibravimu.

Pažymima, kad Tu-142MK misija truko 15 valandų, o orlaiviai įveikė 10 000 km atstumą nuo Biskajos įlankos iki Šiaurės Atlanto.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Smūgiams atsparios išorinės baterijos, „Xiaomi“ ausinės, maišytuvas virtuvės plautuvei, kėlikliai ir kt. (Video)
3489 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30/2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „iMars“ - 3 tonų kėliklis su trimis oro pagalvėmis

2) „Xiaomi Air 3 SE“ - TWS ausinės

3) „Bakeey“ - 36000 mAh išorinė baterija

4) 304 nerūdijančio plieno maišytuvas virtuvės plautuvei

5) „Drillpro“ - baterijos 18V įrenginiams

6) „Rogbid Tank M3“ - išmanusis laikrodis

Išsamiau

Tuo pačiu metu šalia Aliaskos pakrantės, be Tu-142, buvo pastebėti Rusijos bombonešiai Tu-95. Vienas iš jų pateko į oro gynybos identifikavimo zoną ir ten išbuvo apie 4 valandas. Reaguodamos į tai, JAV ir Kanada pakėlė naikintuvus F-22A „Raptor“ ir CF-18, kad perimtų ir palydėtų Rusijos bombonešius.

„Bulgarian Military“ pažymėjo, kad už horizonto „matančių“ radarų kalibravimas yra ne kovinė, o praktinė ar bandomoji užduotis. Tu-142MK atlieka svarbiausią vaidmenį radarų kalibravimo skrydžiuose. Juose įrengti modernūs jutikliai ir elektroninės sistemos, kurios leidžia aptikti ir sekti paviršinius ir povandeninius taikinius dideliais atstumais. Pagrindinis kalibravimo skrydžių tikslas – tiksliai sureguliuoti radarų sistemas, kad būtų gauti tikslūs ir patikimi duomenys.

 

Skrisdamas įvairiais scenarijais Tu-142MK padeda specialistams suprasti, kaip radaras veikia realiomis sąlygomis, todėl kalibravimo skrydžiai yra kruopščiai planuojami atsižvelgiant į skirtingas aplinkos sąlygas ir aukštį. Šių skrydžių metu gauta informacija naudojama radarų parametrams koreguoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(18)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()