„Tai tikslas Nr. 1. Šešiomis kryptimis.“ Kur smogs Rusija  ()

Vilnius yra taikinys ir tikslas Nr. 1.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 1 dieną Vilnius pristatė Lietuvos sostinės gynybos politikos planą kilus konfliktui dėl to, kad miestas yra netoli sienos su Baltarusija. Apie tai praneša Delfi.

Bus pradedama evakuacija. Kaip sakė Vilniaus meras Valdas Benkunskas, gynybos politikos plane numatyta ir tokia priemonė kaip evakuacija. Ji bus vykdoma šešiomis kryptimis palei kelius, vedančius į vakarus ir pietus, viskas priklausys nuo įvairių sąlygų, pavyzdžiui, ar mieste liks tiltų. Evakuacijos planai nebus atskleidžiami.

[EU+Kuponai] Tik nuo 7,48€! Puikūs žibintuvėliai, trimeriai, 8in1 šakotuvai, multimetrai, gruzdintuvės, 4in1 rinkinukai automobiliui ir kt. (Video)
2661 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ANENG A3006/Pro“ - multimetras

2) „Ultenic K10-E“ - karšto oro gruzdintuvė

3) „BlitzWolf BW-TH16“ - 8in1 šakotuvas (hubas)

4) „VIOLEWORKS“ - 1000W trimeris, su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

5) „Astrolux E1“ - mini žibintuvėliai

6) „POPDEER PD-E Pro“ - 4in1 daugiafunkcis rinkinukas automobiliui

Išsamiau

Vilnius yra sostinė, taigi, taikinys ir tikslas Nr. 1. Ir, be jokios abejonės, esame šalia Baltarusijos sienos. Už kelių dešimčių kilometrų nuo Vilniaus yra Astravo atominė elektrinė, kuri kelia grėsmę“, – aiškino Benkunskas.

Anot jo, parengtame plane yra dvi dalys: pagalba gynybai ir civilinės gynybos stiprinimas. Kalbant apie pirmąjį, jame – nauja erdvė dronams, karo komendantūra ir vokiečių brigados priėmimas Lietuvos sostinėje.

 

Vilniaus meras taip pat priminė, kad mieste yra slėptuvių, kuriose kuriam laikui gali prisiglausti 50 proc. Tačiau miesto vadovybės tikslas – suteikti prieglobstį 100% gyventojų. Kaip sakė meras, šiuo metu šiuo klausimu deramasi su nekilnojamojo turto, pavyzdžiui, prekybos centrų, biurų, savininkais, inventorizuojami pastatai su požeminėmis patalpomis, kurios yra tinkamos naudoti kaip slėptuvės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(8)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()